Огляд блогосфери від UAINFO. 9 березня 2018

09 марта 2018 г., 21:00:00   1683   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 березня


Грицак: Рубан ще з 2013 року активно працював з "Українським вибором"


Затриманий за підозрою в підготовці терактів глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан із 2013 року активно працював з організацією політика Віктора Медведчука "Український вибір", сказав керівник Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, затримання Рубана не було випадковим. Співробітники СБУ обшукали квартиру дружини Рубана. За даними СБУ, Рубан планував обстріл із мінометів і гранатометів будівель Верховної Ради й Адміністрації Президента, а також збройні напади на житло президента Петра Порошенка, глави МВС Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та секретаря РНБО Олександра Турчинова.


У Шевченків день оплатити за проїзд у метро можна віршами



Люди дійсно знають творчість Кобзаря, чимало з них погоджуються продекламувати вірш, щоб отримати свою безкоштовну поїздку. Для тих хто не може згадати вірш Тараса Шевченка, або не знають, але все ж таки хочуть долучитися до акції, організватори роздають листівки, де можна зачитати запропонований вірш, і тоді можна також безкоштовно проїхати, повідомила Анастасія Кримова. Проїхатися безкоштовно можна буде лише з двох станцій: "Майдан Незалежності" та "Тараса Шевченка". Прочитати вірші можна буде біля контролерів з 10:00 до 11:30 на станції "Тараса Шевченка" та 12:00 до 15:00 на станції "Майдан Незалежності".


Українська народна пісня про... Сталіна: совєтський "фольклор" для зомбі


Поштовхом до створення цього допису стала маленька брошурка, що разом з іншими раритетами зберігається в моїй бібліотеці: Ф. І. Лавров. Посібник по збиранню народно-поетичної творчості. К.: Рад. школа, 1951. 32 с. 10.000 прим. На мою думку, її змісту більше відповідала б назва "Посібник зі створення народно-поетичної творчості". Наведений у ній приклад "народної" "Пісні про Сталіна" ілюструє це якнайкраще. Автор брошури подає нам не лише буцімто складену колгоспниками пісню про Сталіна, але й її "удосконалення" під впливом обставин – оперативний відгук на новітні зміни міжнародного становища. Відверто й безсоромно демонструється вся механіка побудови "совєцького фольклору".


Як взуття: добра метафора культури



Це ж не зовсім одяг, це також бар'єр для нашого контакту з землею – і водночас захист від неї. У давні часи не мати взуття означало бути бідним: взуття, отже, дорівнює добробутові та цивілізації. Але зараз одне з найбільших моїх задоволень – це йти босоніж по чистому піску островів на Десні. У Рене Магрітта є картина із взуттям. "Червона модель", здається. Ви пам'ятаєте: черевики, які раптом перетворюються на людські ступні. Думаю, це хороша метафора культури. З одного боку, культура ховає, опосередковує, вбирає нашу оголеність у щось, що її захищає. Із другого – вона прагне доторку до чогось найглибшого, прагне тієї гостроти емоцій, яка можлива тільки через беззахисність.


Доленосні вісімки в чеській і словацькій історії


Лютневими днями чеська громадськість вшанувала 70-річчя від початку події, відомої як комуністичний переворот, хоча самі комуністи її називають "переможний лютий 1948-го". А насправді тодішня Чехословаччина стала на шлях розбудови соціалізму, що передбачало націоналізацію, колективізацію та поступове падіння рівня життя. У результаті країна виявилася серед найбідніших у Європі. Оскільки це були часи активного розгортання холодної війни між Сходом і Заходом, не дивно, що основним і всюдисущим лозунгом Комуністичної партії Чехословаччини були слова: "Із Радянським Союзом на віки вічні й ніяк інакше!!!"


Швидке реагування – слабина НАТО


Як зима перестає бути огидною і набуває сенсу


Та ще й наша зима – ця темна, брудна, мокра, калюжна, ніяка пора року. Ех, якщо вже доводиться жити взимку, то краще б вона була норвезькою, сніжною, морозною, справжньою, щоб запрягти в сани оленів і кататися хвойним лісом. Тобто жив я з переконанням, що зиму треба просто переждати. Пересидіти у своїй барлозі, за змогою якомога рідше висуваючи носа надвір. Веселитися на Новий рік, частуватися й колядувати на Різдво, пити чай із медом і їсти мандарини, тобто знаходити бодай якісь переваги в цій безсенсовній зимі. Усе змінилося торік, відколи я навчився кататися на лижах. Лижі, як і зима, здавалися мені дурничкою, марним оранням льоду.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте