Крисін координував роботу «тітушок» з Мальдів, – прокурор

18 марта 2018 г., 22:09:00   972   0

Крисін координував роботу «тітушок» з Мальдів, – прокурор

Підозрюваний в організації загонів «тітушок» на Майдані Юрій Крисін був на Мальдівах 19-22 січня 2014-го — у той час, коли активістів Євромайдану викрадали та катували.

Втім прокурор наголосив, що це не заважало Юрію Крисіну координувати їхні дії, – заявив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський в інтерв’ю Громадському.

«Коли ми дізнались про участь його у цих подіях (викрадення, катування майданівців у січні-лютому 2014 – ред ), він сказав, що це нісенітниця, бо в цей час він перебував на Мальдівах. Він дійсно в той час перебував на Мальдівах. Але це не заважало йому обривати телефон о 4-5 ранку і вести перемовини із замовниками, тими хто в нього замовив цю армію «тітушок» і самими «тітушками», — сказав Донський.

За даними слідства за роботу «тітушок» 19-22 січня 2014 Крисін отримав від замовника Олекесія Чеботарьова близько 200 тисяч доларів.

«Вони в нього питали: «От нам кажуть зупиняти майданівців, викрадати їх. Робити це чи ні?». І, перебуваючи на Мальдівах, Крисін казав: «Так, робіть це. Я приїду, буде хороша винагорода». І коли він повернувся з Мальдів, то за тих осіб, котрих він залучав, він отримав дуже серйозні гроші», — зазначив Донський.

Також прокурор сказав, що Юрія Крисіна допитували і в інших епізодах Майдану, зокрема  у справах щодо вбивств на Майдані, організації та залученні цивільних осіб, так званих «тітушок» до вчинення різних злочинів. Однак за словами Донського, під час допиту Крисін багато замовчував:

«Його свідчення були не щирими. Тобто тих, хто його залучав і кого він не хотів здати, він не давав про них ніяких свідчень. Тобто це таке вельми умовне співробітництво. Про своїх ворогів, недоброзичливців, він дав свідчення. Тобто вибірково сам для себе вирішував де говорити правду. Але варто сказати, що ґрунтуючись на певних матеріалах і доказах, які у нас є, можу сказати, що знає він і брав участь у набагато більшій кількості подій, ніж він намагається це представити», — зазначив Донський.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
17 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте