Нацбанк повідомив про намір купувати до 10 мільйонів доларів за день

25 апреля 2018 г., 22:32:00   1446   0

Нацбанк повідомив про намір купувати до 10 мільйонів доларів за день

Національний банк повідомив про намір купувати на міжбанківському валютному ринку до десяти мільйонів доларів за день.

З метою підвищення прозорості монетарної політики в частині проведення інтервенцій на валютному ринку Національний банк України розпочинає щоквартальне оголошення обсягу інтервенцій з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів України. На ІІ квартал 2018 року такий обсяг встановлено у розмірі 10 млн дол. США на день, – йдеться у повідомленні регулятора.

У повідомленні зазначається, що купівля такого обсягу не буде істотно впливати на ситуацію на міжбанківському ринку. У той же час, залежно від ситуації на ринку, інтервенції з купівлі можуть бути меншими або взагалі не відбуватися.

При цьому, обсяги купівлі протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг, однак такі інтервенції проводитимуться для виконання інших завдань, передбачених Стратегією валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки , зокрема для згладжування функціонування валютного ринку.

При проведенні інтервенцій, НБУ пообіцяв мінімізовувати власний вплив на процес ціноутворення на валютному ринку.

По-перше, оголошений обсяг інтервенцій для поповнення міжнародних резервів буде незначним порівняно із загальним обсягом операцій на міжбанківському ринку, а по-друге, пріоритет буде надаватись тим формам інтервенцій, за якими Нацбанк не пропонує, а приймає запропоновану іншими учасниками валютного ринку ціну. Такими формами інтервенції, де Національний банк виступає “прайс-тейкером”, є валютний аукціон та інтервенція за найкращим курсом, – пояснила прес-служба регулятора.

Нагадаємо, нещодавно у Нацбанку пояснили, чому падає курс долара, а перед цим звинуватили трудових мігрантів у рості цін в Україні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте