На еліти коштів вистачить. Все інше – не проблеми Путіна

10 мая 2018 г., 23:24:00   873   0

Іран, Північна Корея і Куба ж існують – от і Росія продовжить в такому ж вигляді існувати. Про це в блозі НВ пише Дмитро Орєшкін.


Останні кадрові перестановки в Росії не вплинуть на внутрішню і зовнішню політику Путіна, незважаючи на всі його останні заяви. Адже путінський курс задається Путіним, а ті, кого призначають в уряд, виконують технічні, управлінські функції. Нові люди діють в рамках визначених президентом повноважень.


Всі зміни косметичні. Ось, наприклад, роблять першим віце-прем'єром екс-міністра фінансів Антона Сілуанова, а після цього Путін одразу заявляє про свої плани ізолюватися від доларової зони і ввести якісь додаткові обмеження. І це прямо суперечить принципам Сілуанова. Такий собі крок в бік старту економічної ізоляції. Відповідно, у Сілуанова дуже вузький коридор можливостей, і рамки останніх задаються путінською системою цінностей.


Читайте також: Операція "Інавгурація": як трансформується північний сусід


А в Міністерстві закордонних справ нікого не змінюють. Адже МЗС – це так само, як і силовики, – сфера відповідальності Володимира Путіна.


Та й я не дуже розумію, навіщо там щось міняти. Адже зміни в МЗС – це завжди демонстративний акт. Це означає, що змінюється зовнішня політика. А у Путіна, наскільки я розумію, ніяких нових ідей немає. Тим більше, що МЗС – це не головна точка, де генерується та сама зовнішня політика. Все відбувається в адміністрації президента, головним чином завдяки раднику Путіна, Юрію Ушакову.


Читайте також: Ржавое "величие" морской "сверхдержавы"


Так само малоймовірно, що внутрішні проблеми якимось чином змусять Путіна піти на пом'якшення зовнішнього курсу. Адже це проблеми для кого? Не для Путіна: у країни є нафта, газ, діаманти, ліс та інше. Таким чином Росія цілком може існувати за рахунок сировинного експорту. Їй вистачить грошей для того, щоб платити силовикам, бюрократам та іншим. А куди діватися населенню, якщо воно під контролем останніх і медіа?


На еліти коштів вистачить. Ну а населення трошки потерпить – їм не звикати.


Іран, Північна Корея і Куба ж існують – ось і Росія продовжить в такому ж вигляді існувати.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте