Перейменування двох областей України: чого чекати

20 мая 2018 г., 22:41:00   932   0

Перейменування двох областей України: чого чекати

Верховна Рада вже найближчим часом може внести зміни до Конституції щодо перейменування Кіровоградської області в рамках закону про декомунізацію. У свою чергу, Дніпропетровська область поки збереже стару назву.

Про це в ефірі ObozTV розповів співавтор ініціативи з перейменування, народний депутат України від партії "Народний фронт" Олександр Кірш.

 

"Думаю, що на найближчому засіданні вже наберуться голоси, якби не було, як то кажуть, більших проблем, ніж перейменування Кіровоградської області. Але в принципі нонсенс, коли обласний центр і область називаються по-різному. Тому тут потрібно навести лад, щоб не було непорозуміння", - заявив нардеп.

За його словами, після перейменування Кіровоградська область стане Кропивницькою.

На питання, коли очікувати перейменування Дніпропетровської області, Кірш зазначив, що ситуація затягується.

"Ініціатива від кіровоградців по Кропивницькому була, щоб не тільки місто було Кропивницький, а й область. А Дніпро не виступив з такою ініціативою. Депутати чекають, тому що тут без місцевої ініціативи навряд чи буде правильно змінювати назву", - пояснив він.

Також Кірш зазначив, що перейменування областей буде коштувати чимало грошей - "всюди і печатки, і вивіски, і таблички потрібно міняти"

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте