КМДА заспокоює: до падіння моста Метро ще чотири роки

07 июня 2018 г., 15:55:00   1174   0

КМДА заспокоює: до падіння моста Метро ще чотири роки

Панікувати щодо стану мосту Метро не слід, однак зволікати з ремонтом теж не варто, заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян у відповідь на інтерв’ю співавтора проекту моста Георгія Росновського.

Росновський вважає, що київський міст Метро може обвалитися будь-якої миті, «абсолютно несподівано», через тріщини і поганий стан арматури.

Давтян повідомив, що в 2015-2016 роках обстеження Державного науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій визначило стан моста Метро як четвертий, тобто обмежено працездатний.

«Обстеження зокрема встановило, що до моменту аварійності ще шість років (з часу проведення цього обстеження). Тобто теоретично ми маємо встигнути зробити капітальний ремонт до 2022 року», – заявив Давтян.

Зазначимо, що загалом визначають чотири категорії технічного стану будівлі. IV категорія означає, що конструкція вважається непридатною та небезпечною для експлуатації, а також характеризується вичерпанням несучої здатності і небезпекою обвалення.

Давтян також повідомив, що результати експертизи проектно-кошторисної документації очікують у серпні цього року. Далі знадобиться ще шість місяців на розроблення документації. Після цього можна розпочинати капремонт, який, за планом, триватиме два роки.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте