ГПУ хотіла, щоб затриману рік тому на $5 млн хабаря чиновницю Фонду гарантування вкладів судили у Дніпрі

09 июня 2018 г., 18:20:00   1181   0

ГПУ хотіла, щоб затриману рік тому на $5 млн хабаря чиновницю Фонду гарантування вкладів судили у Дніпрі

Справу щодо уповноваженої Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Юлії Приходько, звинуваченої у вимаганні $5 млн хабаря, направили до Верховного суду для визначення підсудності.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Апеляційного суду Дніпропетровської області.

6 червня Верховний суд призначив справу до розгляду в порядку письмового провадження. 

Раніше, у квітні цього року, обвинувальний акт щодо Приходько надійшов до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська. 

Але відомо, що вимагання та передача неправомірної вигоди мали місце на території м.Києва.

Досудове слідство було закінчено слідчим в особливо важливих справах першого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

Апеляційний суд вирішив, що злочин, у вчинені якого обвинувачується Приходько було розпочато та закінчено на території Печерського району Києва, що є юрисдикцією Печерського райсуду м.Києва і кримінальна справа не підсудна Бабушкінському районному суду м.Дніпропетровська.

Також про зміну підсудності попросив захист, оскільки порушення підсудності є суттєвим порушенням і тягне за собою скасування вироку суду.

Чому ГПУ направила обвинувальний акт до Дніпра у матеріалах суду не зазначено. Але відомо, що ПАТ «Актабанк», у представників якого начебто вимагали гроші, зареєстрований у Дніпрі.

 

Скріншот із Fb Юрія Луценка

Нагадаємо, що Юлію Приходько затримали 7 червня 2017 року. Того дня до банківської комірки було поміщено $5 млн начебто неправомірної вигоди за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду гарантування вкладів у порядок погашення банківською установою зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами. 

У Приходько начебто був спільник - ліквідатор «Актабанку», який сьогодні перебуває у розшуку Інтерполу

За версією слідства, у змові з іншими невстановленими особами вони вимагали у голови правління ПАТ «Актабанк» Ігоря Шестопалова $6 млн (згодом зменшено до $5 млн) неправомірної вигоди за невжиття заходів щодо визнання в судовому порядку нікчемними угод, укладених у 2014 році вказаним банком із позичальниками та вкладниками, а також невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду у безперешкодне погашення банківською установою зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів банку на аукціонах за заниженими цінами.

У червні 2017 суд застосував до Приходько запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у 130 млн грн. У вересні суд змінив запобіжний захід, призначивши домашній арешт. У листопаді 2017 суд знову взяв Приходько під варту, а в грудні відпустив під домашній арешт. В січні 2018 ГПУ закінчила розслідування. У березні суд застосував до Приходько особисте зобов’язання. Інформація про продовження запобіжного заходу в реєстрі наразі відсутня.
Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте