На Житомирщині керівник заводу підробив документи аби не виплачувати людям борги

10 июня 2018 г., 10:49:00   1225   0

На Житомирщині керівник заводу підробив документи аби не виплачувати людям борги

Керівник ПАТ “Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод” за фіктивними документами продав майно заводу, аби не виплачувати людям борги.

Про це на прес-конференції в головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області розповіли начальник управління виконавчої служби ГТУ Петро Данилишин та його заступник Дмитро Фещенко.

“При ГТУ юстиції в Житомирській області в березні був створений регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами виконавчої служби судових рішень зі стягнення заборгованості по аліментах та з заробітної плати(…). На сьогодні на території області найбільшим неплатником заробітної плати є державне підприємство геодезії, картографії та кадастру, де заборгованість із виплати заробітної плати складає більше одного мільйона 300 тисяч гривень. На сьогодні виконавче провадження зупинено, виконавчі документи передані до казначейської служби, оскільки частина майна була реалізована і кошти повернені стягувачам, а іншу частину стягувані відмовились отримувати”, – розповів Петро Данилишин.

Він також додав, що найпроблематичнішим щодо повернення боргів є ПАТ «Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод», де заборгованість по зарплаті складає більше 327 тисяч гривень.

“Проблема полягає в тому, що у 2015 році директор цього заводу у шахрайський спосіб, підробивши документи, в тому числі з районної виконавчої служби, реалізував майно товариства”, – сказав він.

Дмитро Фещенко додав: унікальність цієї ситуації полягає в тому, що факт прихованого продажу майна виявили саме державні виконавці.

“Це уперше за багато років, коли не правоохоронні органи, а державний виконавець виявляє такий факт. Це була виключно наша ініціатива, тому що надійшли відповідні скарги, і ми вирішили рішення відкрити відкрити провадження, і під час перевірки виявили факт, що в документах зареєстрована певна кількість об’єктів боржника, а через певний період, за новими документами, кількість майна зменшилась. Тоді ми почали витребовувати інформацію і виявили факт відчуження майна за підробленими документам. На сьогоднішній день там порушене кримінальне провадження і проходять слідчі дії”, – додав Дмитро Фещенко.

Зі слів доповідачів, на початок червня заборгованість по заробітній платі на території Житомирської області склала трохи більше 6 мільйонів гривень.

“По деяким боржникам частково держвиконавці описали й арештували майно, воно перебуває на реалізації, по деяким це майно не продалося, і стягувачам запропоновано у законний спосіб залишити це майно за собою. Це може бути будь-яке нерухоме майно чи офісна техніка”, – зауважив начальник управління виконавчої служби.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
07 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте