Посол США просила депутатів не голосувати за Антикорупційний суд, – джерело

12 июня 2018 г., 20:42:00   739   0

Посол США просила депутатів не голосувати за Антикорупційний суд, – джерело

Перед розглядом у Верховній Раді законопроекту про Вищий антикорупційний суд посол США в Україні Марі Йованович дзвонила народним депутатам і вмовляла їх не голосувати за законопроект.

Про це виданню ІНФОРМАТОР розповів депутат, з яким перед голосуванням розмовляла Марі Йованович.

За словами депутата, посол США наполягала на тому, що Рада має відкласти розгляд законопроекту №7440 про Антикорупційний суд.

«Вони (Держдеп США, – ред.) в останній момент розібралися, що президентський проект закону не відповідає їхнім вимогам. Тому від них почали дзвонити (депутатам ВРУ, – ред.) з проханнями не голосувати (за законопроект, – ред.)», – повідомив парламентар.

Він також розповів, що знає 10-12 депутатів, яким телефонувала Йованович, але до її рекомендацій прислухалися і не голосували одиниці з них. «Хтось не зрозумів, чому американці в останній момент змінили свою позицію, а часу розібратись у ситуації вже не було. Хтось і не збирався голосувати так, як скажуть з посольства (США, – ред.)», – пояснив депутат.

Раніше про дзвінки посла США українським депутатам повідомляв лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Сьогодні (7 червня, – ред.) посол США докладала усіх зусиль, щоби перенести розгляд цього закону (про Вищий антикорупційний суд, – ред.). Я знаю, що вона SMS-ки писала, дзвонила депутатам і лідерам політичних сил, та пропонувала відкласти розгляд закону», – розповідав політик на вечірньому ефірі одного з телеканалів після того, як Рада ухвалила відповідний документ.

При цьому Ляшко заявляв, що вважає «не коректним, коли іноземні посли обдзвонюють депутатів і впливають на результати голосування». «Це втручання у внутрішні справи України», – обурювався він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте