Огляд блогосфери від UAINFO. 18 червня 2018

18 июня 2018 г., 21:00:00   858   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 червня


ЄС дорікнув Росії утиском прав людини під час мундіалю


У Євросоюзі занепокоєні черговими обмеженнями та заборонами щодо пересувань та зібрань громадян, запровадженими на період проведення чемпіонату світу з футболу. Про це завила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич. "Дотримання прав людини в Росії є питанням, що викликає в нас занепокоєння. Ми систематично реагуємо на це, чітко висловлюючи наші позиції... Ми чітко очікуємо від РФ дотримуватися своїх зобов’язань із забезпечення свободи висловлювань, мирних зібрань, а також прав людини згідно з міжнародними зобов’язаннями", – заявила представниця Єврокомісії. Вона також наголосила, що політика ЄС щодо Росії не зазнала змін після 2014 року.


Денісову не пустили до Сущенка



Омбудсмена України Людмилу Денісову, яка перебуває в Росіїта планувала сьогодні відвідати незаконно заарештованого журналіста Романа Сущенка, досі не пустили до політв'язня: "14 червня, коли ми приїхали до міста Москва, ми разом із посольством України в РФ зробили все можливе для того, щоб суддя Московського міського суду Музиченко надав нам можливість зустрітися із Сущенком. І такий дозвіл ми отримали. Ми надіслали листа до цього закладу – слідчий ізолятор номер 2, що в нас є такий дозвіл і надайте, будь ласка, нам можливість зустрітися із Сущенком. Сьогодні на 9 ранку ми приїхали до цього закладу "Лефортово", подали першими всі документи для розгляду адміністрацією..."


Нова проблема для "Газпрому"


Сама діяльність "Газпрому" стане зрозумілішою та прозорішою. І це – нова проблема для російського монополіста. Тому що "Газпром" звик працювати в непроглядній пітьмі, в умовах повної конфіденційності. Його угоди не тільки з "Нафтогазом", а й із європейськими компаніями завжди були таємницею за сімома печатками. Ніхто з партнерів "Газпрому" точно не знав, як російський монополіст працює з його колегами. Завдяки спробам "Газпрому" не виконувати рішення Міжнародного арбітражу цю конфіденційність може бути знищено – причому самими ж росіянами. А "Газпрому" буде дуже непросто працювати на світлі.


Зламана щелепа військовослужбовцю – ціна української мови в Маріуполі?



"Це мій добрий і давній друг Стас. Він підполковник Держприкордонслужби. 14 років служить на східних кордонах України. Втратив будинок, коли почалася війна. Виводив з усіх гарячих точок Донецької області своїх побратимів. У минулому році отримав орден Данила Галицького. Очолює пропускний пункт Сартана... Не раз лежав у шпиталі після обстрілу. Торік, в результаті прямого попадання під час мінометного обстрілу, його "база" згоріла. Починав відбудовувати все майже заново", – розповіла про військового Бобровська.


Попри всі руйнації війна оновлює і дає простір для переосмислення


Вислів "Моя хата скраю" перестав бути часто вживаним. Край перемістився в центр. Мене запитували, – і навіть сєпари, коли я був у полоні, теж запитували, – чому я пішов до війська. Я просто не міг інакше: мені, моїй сім’ї, моєму дому, моєму місту, моїй країні загрожує небезпека. І я, як нормальний чоловік, пішов виконувати свої обов’язки. Я давав присягу та згідно з нею пішов виконувати свої обов’язки. Тобто ніяких героїчних вчинків не робив, нічого такого в цьому абсолютно немає. Сказати, що це якийсь там героїчний вчинок... Називаймо речі своїми іменами. Просто я зробив те, що повинен був зробити будь-хто на моєму місці. І все, не більше.


"Україна – не Содом"? Чи все ж таки Содом?



Для того, щоб Україну не спіткала доля біблійного Содому, зовсім не обов'язково вигукувати на вулицях "Україна – не Содом!". Можна, звісно, робити і це; свобода слова дозволяє; але спасіння від долі Содому не в тому. Для того, щоб Україну не спіткала доля біблійного Содому, за біблійним прецедентом, достатньо... щоб в Україні знайшлося бодай десять праведників (!). Чи знайдеться? Добитися цього поскладніше, ніж публічно сповідувати ненависть до "содомітів" (не в справжньому біблійному, а в розхожому розумінні "содомського гріха"). Але наскільки воно складніше для кожного, настільки й важливіше для всієї спільноти.


Справа Дмитрієва: російська прокуратура не заспокоїлася


Зараз неможливо оцінити, які судові перспективи нової старої справи проти Дмитрієва. З одного боку, логіка та здоровий глузд підказують, що в діях Дмитрієва як не було складу злочину, так і немає. Але російські суди нечасто керуються здоровим глуздом і буквою закону. На першому місці в них зазвичай політична доцільність. А влада Карелії, схоже, серйозно стурбована тим, щоб засадити Дмитрієва й таким чином прикрити меморіальні заходи, присвячені пам'яті жертв радянського терору, які він із таким ентузіазмом проводив у Сандармоху та інших місцях. Судді, якщо він буде відповідним чином мотивований, свідчень бабусі та нової психологічної експертизи може цілком вистачити як формальних підстав для винесення обвинувального вироку.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте