Огляд блогосфери від UAINFO. 13 липня 2018

13 июля 2018 г., 21:00:00   786   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 липня


Три головні українські питання саміту НАТО


Запросили на брифінг у посольстві Литовської Республіки в Україні, який організувала амбасада і Представництво НАТО в Україні. Тема: результати саміту НАТО в Брюсселі. Загалом нас похвалили за конкретні реформи, а це закони про антикорупційний суд і нацбезпеку, що відображено в офіційній заяві НАТО про відносини з Україною. Загалом нам пообіцяли підтримку, але чітко показали, що нас чекає довгий шлях, який триватиме роки. І ми вже зробили серйозні кроки, та це тільки початок. Від себе додам, що Україна має розраховувати на свою армію і свої сили. Ми вже маємо військо, яке сильніше, ніж у деяких членів НАТО. Тепер мусимо стати сильнішими в регіоні, коли хочемо вижити.


Портников: Трамп – надувна кулька над світом великої політики, наше майбутнє залежить не від нього



Він може вселяти страх своїми розмірами. Але він не може змінити реальності. Насамперед тому, що реальність його не дуже цікавить. У це важко повірити, але Трампа цікавлять тільки слова. Це вже зрозуміли диктатори й популісти, які відверто спекулюють на дитячому марнославстві американського президента. Але що з того? Ось Трамп читає лист від північнокорейського правителя. Теплі слова, запевнення в повазі – все, як він любить. Трамп може вважати, що домовиться з Кім Чен Ином. Але він не може скасувати санкції проти КНДР до того часу, поки не з'являться реальні докази про відмову цієї країни від ядерної зброї. Те ж саме стосується і Росії.


Три речі, про які забувають у прогнозах щодо президентських виборів


Як людині, що має невеликий стосунок до виборчих процесів в Україні протягом останніх 14 років, мені кумедно спостерігати за прогнозами "експертів" щодо результату чергових виборів президента України 31 березня 2019 року. Вони забувають принаймні про три речі. По-перше, лідери поточної соціології мають цифри, які лише у три-чотири рази перевищують відсоток статистичної похибки. Тобто цифри на сьогодні є досить мізерними. Це свідчить про рівень величезної зневіри виборців до наявного політикуму й одночасно великий відсоток тих виборців, які не визначилися.


42 роки Сенцову: замість банальних привітань – згадаймо кремлівських бранців поіменно



Олегові Сенцову сьогодні, 13 липня, виповнилося сорок два роки. Я думаю, що сьогодні будь-яке привітання на його адресу з побажанням "щастя-здоровля" буде ліцемірством. Бо ніхто з нас – ніхто! – не може уявити себе на місці цієї неймовірної людини. Просто поіменно згадаймо всіх, кого кривавий карлик вирік страхітливі терміни ув’язнення лише за те, що вони – Українці з великої літери (і кримські татари – теж). Згадаймо й тихо попросімо в Бога за них.


Отак живемо: без підсрачника в нашій країні див – ніяк


Був у райцентрі, у Сквирі. У центрі біля базарної площі вдруге наштовхнувся на магазин інструментів із назвою "Серп і молот". Ну і зрозуміло, що елементом вивіски є герб СРСР. Цього разу вирішив зайти спитати, як їм живеться. Кажу, у вас тут серп і молот, а вже закон ніби який рік діє. Один із двох у крамниці каже: "А до нас недавно заходили АТОшники й нічого не казали". Кажу: "Я був біля вас півтора року тому, й нічо не помінялося". Продавець: "А ви до нас заходили, казали про це?" "Ні", – відповідаю. Продавець: "Ну от сказали, то й знімемо". Тільки от дивно, як міська влада цього не бачила стільки часу. Країна див. Усім треба підсрачник.


50 років Празькій весні: чому важливо пам'ятати про неї


Що ліпше за рімейк і чому краще стежити, ніж слідкувати



Світлана Босак цікавиться відмінністю між словами слідкувати та стежити. Це синоніми, але перевагу потрібно віддавати лексемі стежити. Олексій Гуменюк запитує, як правильніше: округлення загальної суми покупки чи заокруглення? Частіше використовуваний варіянт – зі словом заокруглення. Чи правильно казати римейк пісні? Словники подають рімейк, хоч за правилом дев'ятки має бути римейк. Слова вхід, куріння, паркування, вигул означають не тільки конкретні місця, а й віддієслівні іменники на зразок вступ від вступати, показ від показувати, куріння – від курити. Отож, вислови вхід заборонено, показ розпочато тощо – цілком законні.



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте