Як заступниця бердянського міського голови під впливом НАЗК усувала конфлікт інтересів із сестрою

14 июля 2018 г., 14:44:00   959   0

Як заступниця бердянського міського голови під впливом НАЗК усувала конфлікт інтересів із сестрою

31 жовтня 2017 року у виконавчому комітеті Бердянської міської ради відбулось засідання конкурсної комісії на заміщення вакантних посад, на якому серед іншого розглядалось питання заміщення посади головного спеціаліста відділу охорони здоров’я.

Однією з двох претенденток на неї була така собі Вікторія Вікторівна Цуканова, чия рідна сестра - Дойнова Юлія Вікторівна - є не тільки заступницею бердянського міського голови, а й членом даної комісії.

Протокол №11 засідання конкурсної комісії

Ю. Дойнова на засіданні була присутня, але наявність конфлікту інтересів не дозволила їй прийняти участь в обговоренні та голосуванні з цього приводу, про що нею було заявлено особисто.

Скан протоколу конкурсної комісії

Після проведення співбесід конкурсна комісія одностайно підтримала кандидатуру саме В. Цуканової, рекомендувавши прийняти її без випробовувального терміну. Підставою для цього стало те, що вона на задані питання надала нібито більш повні відповіді, ніж її конкурентка, яка, доречі, працює на посаді головного спеціаліста в Пенсійному фонді з 2000-го року.

З огляду на те, що Вікторія не має жодного досвіду роботи в органах місцевого самоврядування чи на державній службі, такі результати виглядають дуже дивними.

Відповідь на запит

Документ щодо біографії, наданий у відповіді на запит

Схоже, саме через це в о триманому на запит протоколі засідання, відомості про кар’єру В. Цуканової, на відміну від інформації щодо іншої претендентки, розпорядниками інформації забілені.

Протокол конкурсної комісії

Протокол конкурсної комісії

На особистій сторінці Вікторії Цуканової у соцмережі Facebook зазначено, що раніше вона працювала в ПАТ «Укргазбанк» (до речі, як і її високопоставлена сестра-покровителька, яка була керівником місцевого відділення).

Скрін із сторінки у соцмережі "Фейсбук"

На підставі цього протоколу засідання, розпорядженням міського голови №482-к, В. В. Цуканова з 14 листопада 2017 року була прийнята на посаду головного спеціаліста відділу охорони здоров’я.

Розпорядження міського голови щодо призначення на посаду

Проте, враховуючи, що Ю. Дойновій, як профільному заступнику міського голови з питань соціальної сфери, підпорядковується і відділ охорони здоров’я, потенційний конфлікт інтересів з близькою родичкою все ж мав місце. 15 грудня вона звернулась за роз’ясненнями з даного приводу до Національного агентства з питань запобігання корупції і наявність конфлікту НАЗК була підтверджена, про що 11 січня 2018 року Ю. Дойнова письмово повідомила міському голові В. Чепурному.

Повідомлення про конфлікт інтересів

Звісно, за таких обставин якась із сестер мала залишити займану посаду. Проте роботу не втратила жодна з них, оскільки в той же день міський голова підписав нове розпорядження, яким Вікторія Цуканова була переведена на посаду головного спеціаліста відділу зведеного бюджетного планування фінансового управління виконкому.

Розпорядження міського голови про переведення на іншу посаду

Отже, з огляду на нестримне бажання цих сестер-чиновниць працювати саме у виконавчому комітеті, можна зробити висновок, що посади в органах самоврядування мають для них певні переваги над посадами в банківських установах, але в чому саме вони полягають – відомо лише їм.

Скрін із сторінки у соціальній мережі "Фейсбук"

До речі, Вікторія Цуканова є дружиною депутата Бердянської міської ради від партії «Блок П. Порошенка «Солідарність» Віктора Цуканова, який у квітні 2014 року був затриманий правоохоронцями під час одержання неправомірної вигоди.

Скрін із сайту Бердянської міської ради

Кримінальна справа відносно нього за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України розглядається у суді першої інстанції до сьогодні.

Скрін із сайту Судової влади України

Олександр Пилипенко

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте