Начальник виконавчої служби за 300 доларів запропонував зняти арешт з авто. Отримав судимість та штраф

26 июля 2018 г., 17:18:04   1294   0

В.о. начальника міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Куп`янському, Шевченківському районах та місті Куп`янськ Головного територіального управління юстиції в Харківській області вимагав від місцевого жителя 300 доларів за зняття арешту із його автомобіля, – відомо із вироку суду, який, в підсумку, визнав чиновника винним у корупційному злочині.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як йдеться у матеріалах справи, на початку листопада 2017 року один із місцевих жителів дізнався про те, що його автомобіль «Hyundai Accent» перебуває у розшуку на підставі постанови державного виконавця МР ВДВС по Куп`янському, Шевченківському районах та м. Куп`янську ГТУЮ в Харківській області.

Таким чином водій опинився у приміщенні виконавчої служби, де, в підсумку, і отримав від в.о. начальника вимогу надати йому 300 доларів США. Останній натомість пообіцяв вплинути на свого підлеглого, аби той скасував арешт автівки.

Водій звернувся із заявою до правоохоронців і вже у подальшому діяв під їх контролем.

12 грудня 2017 року водій передав в.о. начальника відділу 8 200 гривень, що на той час було еквівалентом 300 доларів США. Опісля керівника відділу виконавчої служби було викрито.

28 квітня 2018 року обвинувачений уклав із прокурором військової прокуратури Харківського гарнізону угоду про визнання винуватості.

В підсумку суддя Куп’янського міськрайонного суду Вікторія Скородєлова визнала обвинуваченого винним за статтею 369-2 (зловживання впливом) та призначила покарання у вигляді штрафу на 750 неоподаткованих мінімумів, що становить 12 750 гривень. Також засуджений сплатить на користь держави близько 9 тисяч гривень за проведення експертиз у його справі. Вирок уже набув законної сили.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте