Чиновницю міськради Ужгорода судитимуть уже не за хабар, а шахрайство

09 августа 2018 г., 14:42:22   1362   0

Прокуратура Закарпатської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника управління Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, – повідомляє сайт Генпрокуратури.

З місця події затримання. Фото з сайту Прокуратури Закарпатської області

На сайті не називають імені підозрюваної, втім відомо, що мова йде про чиновницю Тетяну Полтавцеву.

За версією прокурорів, чиновниця, зловживаючи довірою місцевого мешканця, вирішила заволодіти його грошовими коштами у розмірі 800 доларів США.

Як пояснюють у прокуратурі, в ході досудового розслідування встановлено, що посадова особа, достовірно знаючи, що порядок передачі комунального майна, яке мав намір орендувати мешканець Ужгорода, відбувається на конкурсній основі, а його подальша приватизація – на підставі відповідного рішення сесії міськради, переконала вказаного громадянина, що для отримання в оренду та власність комунальних нежитлових приміщень йому необхідно сплатити 1000 доларів США.

В подальшому, підозрювана зобов’язала ужгородця передати їй частину попередньо обумовленої суми в розмірі 800 доларів США через свого цивільного чоловіка, в якого правоохоронці і вилучили кошти.

До суду обвинувальний акт скеровано за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 90 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою).

Слід зазначити, що у червні, коли чиновницю було затримано, у прокуратурі факт отримання 800 доларів трактували як неправомірну вигоду, а не шахрайство.

На час слідства суд обрав підозрюваній домашній арешт та відсторонив від посади. Статті, які тепер інкримінують підозрюваній, не є «корупційними».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте