Проблемні шлюби руйнують здоров`я людей

09 августа 2018 г., 22:48:00   1110   0

Для гарного самопочуття корисніше бути самотнім, ніж терпіти наслідки частих конфліктів в парі, які згодом призводять до погіршення здоров'я.


Про це заявило співтовариство американських експертів із взаємин з університетів Невади і Мічигану. Вони стежили впродовж 16 років за відносинами 373 пар, які взяли участь в експерименті.


Виявилося, що розбіжності в парі призводять до погіршення настрою і здоров'я обох партнерів. Що цікаво, на чоловіків конфлікти впливають сильніше.


Читайте також: Ці три ознаки свідчать про майбутній розрив відносин


Здоров'я пар зміцнювалося в перші роки шлюбу, якщо вони в усьому погоджувалися один з одним і не провокували сварку.


Але згодом цей ефект слабшав і від конфліктів починало страждати здоров'я. Зокрема, погіршення відносин провокує підвищення гормонів стресу, зміну апетиту і призводить до різних запалень. Сварки також дуже негативно впливають на роботу серця, імунітету.


Найбільш небезпечні ворожі суперечки або коли один з подружжя починає приймати захисну сторону. Також на здоров'я впливають і неприємні теми і рішення.


Вчені прирівнюють шкоду конфліктів в сім'ї до паління і зловживання алкоголем. А ті, хто живе в щасливому шлюбі, живуть довше і відчувають себе набагато краще.


Читайте також: Дорослий хлопчик. Звідки береться чоловіча невпевненість у собі?



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте