США повідомили про замороження рахунків Дерипаски і Вексельберга на Кіпрі

21 августа 2018 г., 22:31:00   1153   0

США повідомили про замороження рахунків Дерипаски і Вексельберга на Кіпрі

Адміністрація США поставила в пріоритет роботу з юрисдикціями, через які проходять «великі обсяги російських фінансових потоків», включаючи Великобританію, Кіпр і Латвію.

Про це йдеться в доповіді Мінфіну США про протидію незаконним фінансовим потокам, пов’язаним з Росією (Report on illicit finance relating to the Russian Federation), повідомляє РБК, який проаналізував несекретну версію доповіді, опубліковану американським Мінфіном.

Зокрема, на Кіпрі, який «залишається юрисдикцією, що викликає занепокоєння з точки зору відмивання російських грошей», були заморожені банківські рахунки російських мільярдерів Олега Дерипаски і Віктора Вексельберга, йдеться в документі. Це сталося після 6 квітня 2018 року, коли Мінфін США вніс Дерипаску, Вексельберга і їх компанії до списку санкцій.

РБК направив запити в прес-службу Центрального банку Кіпру і представникам Дерипаски і Вексельберга з метою підтвердження цієї інформації. У Дерипаски є кіпрське громадянство, а Вексельберг через структури «Ренови» володіє майже 10% банку Bank of Cyprus.

Мінфін США визнав, що з початку 2017 року американська влада чинить серйозний тиск на владу Кіпру, щоб врегулювати проблему «значних обсягів підозрілих російських засобів і інвестицій», що проходять через кіпрський банківський сектор. Крім того, Мінфін США підтвердив, що в травні 2018 року влада Кіпру видали циркуляр, який наказував би місцевим банкам усунути «певні ризики незаконних фінансових потоків з боку компаній-пустушок». 

У доповіді Мінфіну США відзначається, що санкції проти Дерипаски і Вексельберга завдали їм істотної фінансової шкоди. Зокрема, статки Вексельберга скоротилися майже на $ 3 млрд, з оціночних $ 16,4 млрд за станом на 5 квітня до $ 13,5 млрд на 26 липня 2018 року, зазначає відомство, посилаючись на «надійні повідомлення ЗМІ». В результаті санкцій група «Ренова» Вексельберга була змушена скоротити свої частки в швейцарському концерні Sulzer і італійської Octo Telematics, відзначає Мінфін. Крім того, американська інвесткомпанія Columbus Nova, «яка управляє активами Вексельберга і називала «Ренова» своїм найбільшим клієнтом», була змушена істотно обмежити свої операції, йдеться в доповіді.

У квітні 2018 року Reuters з посиланням на два джерела писав, що в результаті американських санкцій заморожені активи групи «Ренова» на суму $ 1,5-2 млрд. Потім Forbes повідомляв про блокування $ 1 млрд на особистих рахунках Вексельберга в швейцарських банках.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте