Суд затягує розгляд скарги на закриття «справи рюкзаків» – ЦПК

28 августа 2018 г., 16:28:28   1048   0

«Солом’янський районний суд Києва незаконно затягує розгляд скарги активістів на закриття «справи рюкзаків»  щодо сина та екс-заступника Арсена Авакова», – заявляє Центр протидії корупції на своєму сайті.

Ілюстрація із відкритих джерел

Як розповідають активісти, ще 17 серпня Центр протидії корупції подав скаргу до Солом’янського суду на постанову прокурора САП Василя Кричуна закрити кримінальне провадження у «справі рюкзаків» щодо сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Станом на 27 серпня суд не лише не розглянув скаргу, а й навіть не призначив дату засідання. Хоча, твердять у ЦПК, закон вимагає розглянути таку скаргу у п’ятиденний термін після подачі, тобто суд мав це зробити ще до 22 серпня.

«Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, у суді повинні зареєструвати скаргу та визначити суддю у день її надходження. Саму ж скаргу суд зобов’язаний розглянути протягом 5 календарних днів із моменту її отримання», – пояснює юрист ЦПК Віталій Цокур.

20 серпня, на три дні пізніше від визначеного терміну, скаргу автоматично розподілили на суддю Сеніна В.Ю.

«Суд порушив наше право оскаржити незаконну постанову про закриття «справи рюкзаків» протягом строку визначеного законом. У разі, якщо суд не розгляне скаргу, ЦПК вимушений буде звертатися до Вищої ради правосуддя», – додає юрист.

Як відомо, у липні 2018 року прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у «справі рюкзаків» щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через начебто відсутність «прямих достатніх доказів». Натомість підозрюваним залишився третій фігурант – Володимир Литвин, який бере вину на себе.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте