На Херсонщині питна вода перенасичена хлоридами через "Кримський Титан"

04 сентября 2018 г., 20:50:00   1179   0

На Херсонщині у селі Першокостянтинівка Чаплинського району – у зоні впливу діяльності розташованого в окупованому Росією Криму заводу "Кримський Титан" – питна вода за вмістом хлоридів та загальній жорсткості значно перевищує норми, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.


"Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ... 31 серпня та 1 вересня 2018 року взяли участь у робочих виїздах до населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, розташованих в зоні впливу ПрАТ "Кримський Титан". У с. Преображенка (Червоний Чабан) Каланчацького району та с. Першокостянтинівка Чаплинського району були відібрані проби питної води для дослідження на вміст токсичних елементів та за санітарно-хімічними показниками. У пробах, відібраних у с. Першокостянтинівка встановлено перевищення за показниками вмісту хлоридів (389,55 мг/дм3 при нормі до 250,0 мг/дм3) та загальної жорсткості (13,5 ммоль/дм3 при нормі 7,0 ммоль/дм3)", - йдеться у повідомленні.


Читайте також: В Армянську скаржаться на екологічну катастрофу


Що ж стосується проб питної води, взятих у с. Преображенка Каланчацького району, то ці проби відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", зазначили в Держпродспоживслужбі.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте