«Медова пастка»: на що міг вплинути скандал зі студенткою і чиновником МВС

08 ноября 2018 г., 23:14:00   1223   0

«Медова пастка»: на що міг вплинути скандал зі студенткою і чиновником МВС

Однією з головних новин дня став скандал, в який були втягнуті заступник начальника відділу Департаменту захисту економіки Нацполіції України Олександр Варченко і студентка КПІ Наталія Бурейко.

«Мені дуже соромно, що я стала жертвою шахраїв і мимоволі взяла участь у цій брудній інформаційній кампанії» – йдеться в останьому записі на сторінці дівчини в соцмережі.

Квіти і курячі ніжки

Вчора ввечері Наталія Бурейко опублікувала в соціальній мережі пост про те, що Олександр Варченко нібито погрожував їй в додатку Tinder. За словами дівчини, він спершу хотів справити на неї враження і пропонував познайомити з «важливими» людьми, а почувши відмову, почав погрожувати. Наталія написала, що співрозмовник прислав їй букет і коробку з курячими ніжками. Дівчина сприйняла це як загрозу і описала ситуацію в Facebook.

Але за цікавим збігом обставин вчора в Кабміні засідала комісія, в якій дружина Олександра, Ольга Варченко, – перший заступник голови ГБР (новий антикорупційний орган, який візьме на себе частину функцій Генпрокуратури і буде розслідувати діяльність українських топ-чиновників: президента, прем’єр-міністра і інших) – грала одну з головних ролей.

Вона прийняла рішення про те, що нова комісія для кандидатів, яких не схвалив глава ГБР Роман Труба, не потрібна. Сам Роман Труба зараз знаходиться у відпустці.

«Медова пастка»

Деякі експерти відразу запідозрили, що скандал – частина інформаційної атаки. Експерт з медіакомунікацій Олександр Курбан зазначив, що спецслужби вже давно використовують технологію «медової пастки».

«Необхідно врахувати, яку посаду займає людина, проти якої може бути спрямована інформаційна атака. Але, поки немає доказів, нічого не можна сказати з упевненістю. У той же час колишнє міліцейське середовище використовувало цю технологію. І ознаки інформаційно-психологічної атаки є. Тема «медової пастки» дуже популярна в боротьбі політичних і правоохоронних кланів. Згадаймо, як вибув з президентської гонки Стросс-Кан. Зараз це топовий інструмент. І обійти цей скандал буде дуже важко. В Європі такого не приймають. Велика ймовірність того, що інцидент підлаштований», – вважає експерт.

За його словами, люди, які зображують в таких ситуаціях жертв, в основному роблять це за грошову винагороду. Головний мотиватор – гроші, адже «відмитися» від такої історії складно.

«Боротьба між основними гравцями»

Відзначимо, що протягом дня про Наталю Бурейко надходили суперечливі новини. Спершу повідомляли, що вона зникла, і навіть рідні не говорили, де вона. Потім дівчина написала в соцмережі, що подала заяву в прокуратуру Києва, і поскаржилася на Варченко (цей пост вже видалено). Нарешті, вона написала, що стала жертвою провокації.

«Я стала жертвою цинічної провокації проти Олександра і його дружини. Я допускаю, що акаунт був створений хакерами з Росії для дискредитації чиновників Національної поліції та Державного бюро розслідувань», – зауважила Наталія, чим підтвердила слова експертів «КРАПКИ».

Головний експерт Антикорупційної групи РПР Олександр Лемен, який брав участь в роботі комісії з відбору кандидатів на посади в ГБР, теж вбачає в цьому конфлікт між керівництвом ДБР – Ольгою Варченко і Романом Трубою.

«Перш за все слід зазначити ключове, аналізуючи дану історію: боротьба між основними гравцями, Романом Трубою і Ольгою Варченко, набрала максимальних обертів. Ні для кого не секрет, що в Бюро ніяк не можуть вирішити, «хто в домі господар». Саме через цю призму я і сприймаю ситуацію», – пише Олександр Лемен.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте