На прикордонному пункті «Устилуг» кілометрові черги: міст через Буг блокують автоматники

24 ноября 2018 г., 23:56:00   761   0

На прикордонному пункті «Устилуг» кілометрові черги: міст через Буг блокують автоматники

24 листопада на пункті пропуску «Устилуг» стався справжній транспортний колапс. Міст через річку Буг заблоковано з української сторони.

Про це розповіли очевидці подій інтернет-виданню.

Так, за словами людей, перед мостом рух блокують озброєні прикордонники. Не пропускають авто через міст ще з 14:30 години. Тільки о 19:30 розпочали пропуск 10-15 авто в дві сторони.

«Прикордонникам підійшла підмога. Близько 20-ти людей з автоматами. Не пускають ні туди і не сюди», – розповідає очевидець.

Згідно з інформацією, спочатку не впускали на українську сторону людей з tax free, а потім перестали пускати будь-кого.

«З польської сторони черга стоїть аж до жовтої хати. Це близько кілометра», – кажуть люди, що стоять на кордоні в черзі.

 



«На в’їзді в Україну стоїть СБУ і не впускають. З моста на таможню – озброєні прикордонники, а тих, що в таможні – митники не впускають з в Україну. З півночі жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. Суму застави прорахують тільки на великих митницях типу Шегині, Рава Руська, Ягодин. За Устилуг невідомо. Швидше всього, що ні», – додають вони.

Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти.

Як зазначає видання, в спільнотах у вайбері власники євроблях говорять про стягування техніки (бульдозерів і тракторів) до «Устилугу». Люди налаштовані зневірено і навіть вороже, тому прикордонники побоюються прориву держкордону.

«Десятки тракторів і бульдозерів чекають 12-ої години. Люди настільки налаштовані, що готові зрівняти границю з землею!» – пишуть у вайбері.

 
 



Події пов’язані із законами №8487 та №8488, які стосуються «євроблях». Як розповідають очевидці, це все робиться спеціально, щоб змусити людей на автівках з єврономерами платити гроші за розмитнення транспортного засобу.

«Євробляхарі», які не встигнуть в’їхати в Україну до 00:00 години 25-го листопада змушені будуть сплатити митні платежі або грошову заставу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте