Прокуроршу, яка в «Однокласниках» підтримувала «ДНР», звільнили з посади

26 ноября 2018 г., 23:22:00   733   0

Прокуроршу, яка в «Однокласниках» підтримувала «ДНР», звільнили з посади

За порушення кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, а також присяги співробітницю прокуратури Донецької області Наталію Солдатову звільнено з посади.

Про це свідчить рішення КДКП від 14 листопада.

На прокурора подали скаргу, оскільки у соціальній мережі «Одноклассники» вона висловлювала повагу до комуністичної символіки, підтримувала пропаганду комуністичного та націонал-соціалистичного (нацистського) тоталітарних режимів, прихильно ставилась до закликів до агресивної війни, розв’язування воєнного конфлікту, відкритої підтримки учасників терористичної організації «ДНР», шляхом проставлення відміток «считает классным».

Солдатова пояснила, що зареєструвалась у «Одноклассниках» 8-9 років тому для налагодження зв’язків та спілкування зі знайомими, у яких групах брала участь не пам’ятає, у цих групах дивилась новини та слідкувала за подіями, не висловлювала будь-яких закликів до агресивної війни, розв’язування воєнного конфлікту, жодних коментарів у групах новин не надавала, не підтримувала учасників терористичної організації «ДНР», не поширювала комуністичну та будь-яку іншу символіку. Репосту будь-яких картинок, фото/відео- та друкованих матеріалів в мережі не робила. Її громадянська позиція не суперечить інтересам України, вона ніколи не підтримувала та не підтримує заклики щодо розколу територіальної єдності України. Позначки «Наталья Солдатова считает классным» ставила тільки під особистими фото та відео знайомих. Через високу чуттєвість екранів гаджетів випадково могла зачіпити кнопку та не помітити цього. Стрічки своїх подій ніколи не переглядала, тому не помічала, що є зайві помітки. Доступ до соціальної мережі в гаджетах є відкритим, без паролю. Її малолітня донька могла натиснути значок на екрані, зайти на сторінку та натискати кнопки. Її сторінка у соціальній мережі неодноразово була зламана невідомими, внаслідок чого на ній з’являлися сторонні коментарі та групи. Логін та пароль у зв’язку з цим не змінювала.

Але комісія критично поставилась до тверджень Солдатової. Комісія вказала, що єдина тематика публікацій і відміток виключає їхню випадковість і свідчить про свідоме розміщення на сторінці. Посилання на злам сторінки також не є переконливими, оскільки Солдатова не змінювала логін та пароль,  а також не видалила відповідні публікації і відмітки.

Солдатова працювала в органах прокуратури з грудня 2000 року. Остання посада – прокурор відділу забезпечення державного обвинувачення у регіоні управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Донецької області. З 10.01.2017 до 07.10.2019 перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

Комісія ухалила притягнути її до дисциплінарної відповідальності і накласти стягнення у вигляді звільнення з посади.

Рішення може бути оскаржене прокурором до адміністративного суду або до Вищої ради правосуддя протягом одного місяця з дня отримання поштою його копії.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте