Microsoft вперше за 15 років обійшла Apple за ринковою капіталізацією

01 декабря 2018 г., 23:39:00   1392   0

Microsoft вперше за 15 років обійшла Apple за ринковою капіталізацією

Компанія Microsoft посіла перше місце в списку найдорожчих компаній світу.Це перший випадок за 15 років, коли їй вдалося обійти показники ринкової капіталізації Apple.

Наразі вартість Microsoft складає 851 мільярд доларів, тоді як вартість Apple – 847 мільярдів, – повідомляє ББС.

Останнім часом акції Apple падали в ціні швидше, ніж весь ринок акцій загалом. З жовтня падіння склало 25%. Причини цього пов’язують з інформацією про навмисне сповільнення роботи iPhone і ризики здорожчання продукції Apple через нову політику США щодо торгівлі з Китаєм.

При цьому за іншими показниками – такими, як річний дохід і прибутки

– Apple все ще обходить Microsoft. Попри це перспективи Microsoft, судячи з усього, видаються інвесторам більш обнадійливими. Одна з причин таких результатів – хороші показники підрозділу Microsoft, який займається створенням хмарних сервісів і їх продажем іншим компаніям. Apple, навпаки, залежить від кінцевих споживачів, і це може непокоїти непокоїть інвесторів, кажуть експерти. Золоті часи Microsoft прийшлися на 1990-і і 2000-роки, коли компанія була абсолютним лідером у технологічному секторі і займала перше місце у рейтингу найдорожчих компаній. У 2010 Microsoft поступилася лідерством Apple, коли каліфорнійська фірма стала найдорожчою технологічною компанією світу.

Ще нещодавно Apple встановлювали рекорди за показником ринкової капіталізації: на початку серпня вона стала першою компанією в історії, вартість якої сягнула 1 трильйону доларів.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте