США відправили есмінець McCampbell у Японське море через «надмірні морські претензії РФ»

05 декабря 2018 г., 23:56:00   1044   0

США відправили есмінець McCampbell у Японське море через «надмірні морські претензії РФ»

Військово-морські сили США відправили ракетний есмінець USS McCampbell у води Японського моря, аби таким чином кинути виклик «надмірним морським претензіям» Росії.

Про це заявила Рейчел МакМаррі, прес-секретар Тихоокеанського флоту США, передає CNN.

«McCampbell проплив у безпосередній близькості від затоки Петра Великого, таким чином, кинувши виклик надмірним морським претензіям Росії і відстоявши права, свободи та законне використання моря, якими користуються США та інші держави», — сказала Рейчел МакМаррі.

Американський військовий корабель здійснював дії, які у ВМС США назвали «свободою навігації». Офіційний представник ВМС США додала, що Штати не визнають претензії Росії на води затоки, заявивши, що Москва претендує на райони, які більш, ніж на 12 миль перевищують відстань від російського узбережжя, що гарантується міжнародним правом. Зазначимо, затока Петра Великого є найбільшою затокою в Японському морі, а також є базою для Тихоокеанського флоту ВМФ Росії. За даними CNN, це вперше, коли США здійснили судноплавство у цій області з 1987 року, коли Радянський Союз висував виключні претензії на затоку.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте