Юрій Шуліпа: Есмінець РФ та кораблі НАТО у Чорному морі: що це означає?

11 января 2019 г., 19:44:00   710   0

Юрій Шуліпа, правник та директор міжнародної спілки "Інститут національної політики", вбачає у присутності кораблів НАТО одразу три складники: захист країн Альянсу, стримування Росії та можливе залучення до захисту України.

 

"Присутність військових кораблів НАТО в Чорному морі має потрійне значення. По-перше, їхня наявність обумовлюється захистом таких країн НАТО, як Болгарія, Румунія і Туреччина, що знаходяться на узбережжі Чорного моря, у разі якщо ескалація російської військової агресії буде створювати загрозу цим країнам. По-друге, для Росії, їхня присутність має стримувальний фактор. По-третє, якщо Росія почне військове вторгнення на територію Херсонської області в цілях окупації території навколо Північно-Кримського каналу для відновлення подачі води в тимчасово окупований Крим, то не виключено, що військові кораблі НАТО можуть бути залучені для відбиття російської військової агресії на боці України", – вважає Шуліпа.

 

Читайте також: Atlantic Council: США мають змусити Путіна заплатити високу ціну за свою війну проти України

 

Юрій Шуліпа вважає, що есмінець прибув для посилення окупаційних військ та, цілком імовірно, нових провокацій. Втім, експерт переконаний, що напад буде відкладено до завершення виборів в Україні, оскільки Кремль розраховує на перемогу проросійських сил.

 

"Російський есмінець прибув для посилення угруповання російських окупаційних військ в Азовському і в Чорному морях. Починаючи з 5 по 29 грудня 2018 року, російські пропагандисти війни активно обговорювали, нібито планується напад українських військ спочатку на тимчасово окупований Росією Донбас, а потім і Крим. Це дуже погана ознака, що свідчить про підготовку Росією провокацій заради виправдання нападу на вільні території України. Однак цей напад з боку Росії було відкладено як мінімум до завершення виборів в Україні.

 

Читайте также: Росія готується до подальшої конфронтації та ескалації в чорноморському басейні – дипломат

 

Тому українській владі слід готуватися до того, що до і після виборів кількість російських військових кораблів у Чорному морі буде зростати. Розрахунок Росії ґрунтується на тому, що після виборів нова українська влада повинна домовитися з Росією про капітуляцію своєї країни. Для цього в Кремлі мають намір почекати ще пару-трійку місяців після виборів. Крім того, у Криму до 2020 року за прогнозами фахівців повинна закінчитися питна вода. Всі ці фактори можуть стати причиною для нападу Росії на територію Херсонської області з метою пробивання води в Крим з Каховського водосховища", – наголосив Юрій Шуліпа.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram
Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте