Огляд блогосфери від UAINFO. 17 січня 2019

17 января 2019 г., 21:00:00   1243   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 січня


Іще один релігійний крок у правильному напрямку


Верховна Рада ухвалила оновлені правила зміни підлеглості релігійними громадами. Ось іще один аспект, в якому поточні релігійні процеси (каталізатором яких став томос) потужно посприяли демократизації українського законодавства в царині релігії. Українська держава тут діє як по-справжньому секулярна: вона не приписує своїм громадянам, до якої церкви їм належати, але й не дає будь-яким вертикальним релігійним "надбудовам" закріпачувати місцеві громади, натомість гарантує рівні права всіх релігійних громад вільно обирати, до яких "надбудов" їм належати.


Трампове президентство загрожує вільному світові зсередини – журналіст



Європа дуже далека від того, щоб замінити США як гаранта ліберального світового порядку. Всі європейські обіцянки взяти на себе більшу відповідальність за власну та глобальну безпеку є нічим іншим, як порожніми балачками. Ні на крок не просунувся навіть проект спільного захисту зовнішніх кордонів ЄС, який погодили країни-члени. Рішення про майбутнє Заходу ухвалюють у Вашингтоні. Якщо дезорієнтованого президента не вдасться усунути з посади в конституційний спосіб, він завдасть демократії Сполучених Штатів і всьому демократичному світові великої, а можливо, й непоправної шкоди. 


В якій країні ми б жили, якби Майдан змирився, а Янукович залишився при владі


Прихильники влади Януковича люблять говорити про "провокації Майдану", про те, що не було потреби боротися за повалення диктатора – а потрібно було просто дочекатися чергових президентських виборів і чесно його перемогти. Але мені цікаво, хто влаштував провокацію 17 січня – Майдан або Янукович? І про які такі чесні вибори можна було говорити після того, як "закони диктатури" набули чинності? Якби Майдан змирився, Янукович міг би забезпечити собі та своїм спільникам владу на довгі десятиліття. І через якийсь час ми, як сьогодні нещасні білоруси, могли б обговорювати тільки одне: чи приєднає нас Кремль до своїх жебрацьких володінь областями або дозволить існувати як сателітові?


Конституційний суд Польщі ухвалив рішення щодо скандального "антибандерівського закону"


Монетизація субсидій – чому це сталося саме зараз і саме так


Не всі розуміють важливість і знову ж шукають у тому черговий підступ і заховану зраду, тому спробую пояснити простими словами. Країна до цього йшла чотири роки. Питання ставилили експерти, вносили міжнародні партнери, про нього дебатували на ток-шоу та в парламенті. Відповіді на це питання публічно уникав прем'єр, віце-прем'єри, Мінфін, Мінсоц. Державні структури відтягали його як могли, не представляючи публічно комплексного довгострокового підходу до питання житлових субсидій.


Ця теорія змови не зникла й на п'ятому році війни


Утилізація ялинок в Миколаєві (і не тільки)


В яких іще цілях можна використати новорічну ялинку? Мило – для цього потрібно звичайне (дитяче) мило розтопити на водяній бані/мікрохвильовці. Додати хвою з розрахунком: одна чайна ложка голок на кожні 100 грам мила. Можна попередньо замочити голки у воді, а потім подрібнити їх у кавомолці (це якщо дерево вже майже висохло). Далі добре перемішати утворену масу, вилити у форми й залишити до повного застигання. Саше – це ароматична подушечка, наповнена духмяними травами й спеціями.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте