Огляд блогосфери від UAINFO. 24 січня 2019

24 января 2019 г., 21:00:00   1022   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 січня


Суд дав Януковичеві 13 років за державну зраду


Судовий вирок наголощує, що дії Росії у Криму кваліфікуються як акт агресії, а дії Януковича – як пособництво в цьому. Судді назвали неправдивими заяви Януковича про певні напади на себе, загрозу для російськомовного населення після Революції гідності й ознаки гуманітарної катастрофи. Януковича засуджено заочно. Це передбачає, що його арештують для відбування покарання в тому разі, якщо втікача вдасться затримати. Наразі вирок іще не є чинним. Він може бути оскаржений протягом 30 днів і набуде чинності лише в тому разі, якщо ніхто не подасть скаргу.


Янукович і Мадуро – путінські близнюки


Як мажоритарка загрожує більшості наших міст


Щоб уявити, які масштаби охопить мажоритарка, наведу таку статистику. Згідно з останнім переписом населення від 2001 року, в 404 із 455 міст України проживало до 90 тисяч населення. І хоч ці дані давно потребують оновлення, ми бачимо, що таких міст в Україні – переважна більшість. В Одеській, Миколаївській і Херсонській областях, наприклад, у кожному районному центрі проживає до 90 тисяч людей. Й у всіх цих містах, за проектом Виборчого кодексу, має діяти мажоритарна система.


Без Толстого: час позбуватися решток москвоцентричності


Україна як аграрна наддержава: переваги й недоліки


Здавалося б, Україна має добрі перспективи, якщо зосередиться на розвитку сільського господарства, як нам це радять. Та жодній країні не вдалося розбагатіти без розвиненого промислового сектора та сектора послуг – я маю на увазі не періодичні економічні сплески тривалістю п'ять-сім років, а стабільне зростання протягом десятиліть. Країни, що розвиваються, ніколи не ввійдуть до клубу розвинених, роблячи ставку суто на експорт в багаті країни продовольчих товарів.


Потрібно створювати власний дискурс, а не мавпувати ворожий – журналіст


До політиків треба ставитися спокійно. Дикі емоції тут взагалі не потрібні


Знову пішов якійсь вал незрозумілих публікацій про "непотрібність безвізу". Очевидно, чому вони з'являються. Бо "безвіз" міцно вже в медійному просторі прив'язаний до чинного президента Порошенка (хоча він вже сам, власне, про нього особливо й не згадує останнім часом – є нові теми). Вважаю, що так питання ставити не треба (як би хто до Порошенка не ставився). Ще 30 років тому ми жили в найбільшому концтаборі Європи з мінімальними шансами навіть оком глянути на те, що  за його межами. Можливість щось побачити перетворювалася на "розкіш", на дещо "статусне".



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте