Співвласнику «7 кілометра» повідомили про підозру у вимаганні частки на користь сина Іванющенка

10 марта 2019 г., 23:44:00   1281   0

Співвласнику «7 кілометра» повідомили про підозру у вимаганні частки на користь сина Іванющенка

Співвласнику ТОВ «Промтоварний ринок» Борису Мельничуку повідомили про підозру у вимаганні за фактом передачі частки ринку британській компанії Parrox Corporation Ltd.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на інформацію в реєстрі судових рішень.

Підозру повідомлено 29 грудня 2018 року за ч.2 ст.27, ч.3 ст.189 КК – вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Іван Аврамов (у центрі), Сергій Аврамов (праворуч), акціонер “7 км” Борис Мельничук (ліворуч)

За версією слідства, саме Мельничук схилив решту акціонерів поступитися акціями і виділити сина нардепа Арсену Іванющенку та Івану Аврамову 25% ринку. У червні 2010 року він зустрівся з акціонерами і висунув вимогу поступитись акціями, оскільки в протилежному випадку Іванющенко та Аврамов спільно з групою невстановлених слідством осіб, заволодіють усім статутним капіталом підприємства. Мельничук також розповідав, що у разі відмови від такої пропозиції, у них будуть неприємності, у тому числі можлива фізична розправа.

28 червня 2010 засновники ринку передали частину своїх акцій компанії Іванющенка та Аврамова. Акціонера Дениса Волошина, який відмовився це робити, виключили зі складу засновників.

До підозрюваного Мельничука застосованозапобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Підозру також повідомили Івану Аврамову і Олегу Гресю. У квітні 2017 останній сам з’явився до слідчих. В суді щодо обрання запобіжного заходу Гресь та його адвокат зазначили, що його безпідставно оголосили у розшук, оскільки він не переховувався від слідства та завжди співпрацював з ним. Суд застосував до нього заставу у 128 тис грн.

Інший співвласник ринку Віктор Добрянський заявляв, що саме через Мельничука Іванющенко та Аврамов зайшли на «7 кілометр».

У липні 2018 Віктору Добрянському також повідомили про підозру у незаконному захопленні частки ринку, яка належала його покійному дідові.

За версією слідчих СБУ, у травні 2014 року він організував підробку підписів своєї матері у договорі про відступлення частки у статутному капіталі.

На сьогодні ринком «7 кілометр» (ТОВ «Промтоварний ринок») володіють Ірина Чернат (15%), ТОВ «Віктор Д» Віктора Добрянського (28,5%), ТОВ «Капітал Фінанс М» Бориса та Тетяни Мельничуків ( 28,5%), а також кіпрська компанія Kittep Limited, що раніше належала сину Іванющенка (27,5%).

«7 кілометр» – другий за величиною оптово-роздрібний ринок після харківського «Барабашово» і один із найбільших у Східній Європі. Площа – 110 га.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте