Зузана Чапутова перемогла в першому турі виборів президента Словаччини

17 марта 2019 г., 20:46:00   1374   0

Зузана Чапутова перемогла в першому турі виборів президента Словаччини

Зузана Чапутова здобула перемогу в першому турі виборів президента Словаччини. Вона отримала 40,6% голосів виборців.

За інформацією, оприлюдненою Статисничним бюро Словацької республіки, незалежний кандидат на посаду президента правничка Зузана Чапутова отримала 40,6 відсотка голосів виборців. Друге місце посів дипломат Марош Шефчовіч – 18,7 відсотка голосів, на третьому місці з 14,4 відсотками голосів – колишній міністр юстиції Штефан Гарабін, – передає Радіо Свобода.

Всього у виборах президента брали участь 13 кандидатів. Після оголошення результатів голосування Зузана Чапутова подякувала своїм виборцям, у тому числі й представникам національних меншин.

«Виглядає, що словацькі виборці й виборниці можуть собі уявити людину, яка в політиці не є дуже довго, але вносить інші погляди на вирішення проблем», – наголосила Чапутова. Явка в першому колі виборів президента Словаччини становила 48,7 відсотка виборців з 4 мільонів 450 тисяч громадян з правом голосу. У всій країні були відкритими 5 940 виборчих дільниць. У відповідності до Конституції країни, оскільки в першому колі виборів ніхто з кандидатів не здобув понад 50 відсотків голосів виборців, відбудеться друге коло виборів президента, яке призначене на 30 березня. У боротьбі за найвищу державну посаду у Словаччині зустрінуться Зузана Чапутова і Марош Шевчовіч.

На виборах переможе той із кандидатів на посаду президента, хто здобуде просту більшість голосів виборців. У разі перемоги Зузани Чапутової у другому колі виборів вона стане першою жінкою на найвищій державній посаді у Словаччині й однією з небагатьох жінок-президентів в країнах Європи.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте