Огляд блогосфери від UAINFO. 2 квітня 2019

02 апреля 2019 г., 21:00:00   1646   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 квітня


Україна ризикує перетворитися на територію, що так і не встигла стати справжньою державою


Я поспішаю заспокоїти тих, хто вважає, що обрання президентом Зеленського призведе до таких потрясінь. Ні, не призведе. Зеленський – не Янукович. Просто за час цього президентства, цього щоденного дитячого очікування дива, яке не відбудеться, будуть остаточно висміяні й демонтовані всі цінності, які могли би зшити цю вічно роз'єднану країну – своя мова, своя церква, своє розуміння історії, своя ідентичність. Україна ризикує перетворитися на територію, що так і не встигла стати справжньою державою.


Перемога без популізму: чого чекати Україні від новообраної президентки Словаччини


Україна має загрозливі тенденції щодо оцінок війни та російських медіа


Українським медіа час схаменутися – уявлення людей про реальність в ваших руках, ви значною мірою завели їх в нинішній стан, і при цьому люди вислизають з ваших рук і відвертаються від українського наративу. Але головне інше – усі респонденти є нашими співгромадянами, з ними треба працювати, політику щодо них потрібно корегувати, щоб ось це "Україна – єдина країна" залишалося реальністю. Війна за реальність триває. І ми маємо воювати жорстко, але розумно, спираючись на чітке розуміння реальності. Емоційна бравада, сліпота й образи – це шлях до поразки.


Ворог – не тут. Але він хоче зруйнувати нас нашими ж руками


Нинішні вибори виводять українське протистояння з Москвою на рівень європейських проблем


Європейське експертне середовище не є настільки вже наївним, аби вважати, нібито апетити Москви обмежуються лише Україною. Можливо, пересічний громадянин ЄС і не надто переймається оборонними стратегіями, але фахівці відповідного профілю із тривогою поглядають на Схід. Чи вистоїть Україна? Що переможе: здоровий глузд чи одна із форм популістської залежності? Наскільки послідовним є проєвропейський курс Києва, за який уже пролито стільки крові?


У штабі Зеленського пропонують "винести за дужки" віру, мову, територію та історію


Чому не можна називати президента гарантом


"Гарант конституції" скоротилось до "гарант". Поступово зі знущального стало злегка іронічним. Якщо ми піджартовуємо про президента, можемо назвати його гарантом. А потім нові покоління журналістів і блогерів, які в Конституцію не вчитуються, вирішили, що це просто ще одна назва президента – гарант. Біс його зна, що воно значить, але люди вживають, і ми можемо. Жартувати про президента, я вважаю, можна, як і писати це слово з маленької літери (можете не сперечатися). А ось вживати слова, значення яких не розумієш, – зась.


FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте