Поле нерівного бою або навіщо обласному депутату Миколі Дячуку паї на Хмельниччині?

09 апреля 2019 г., 18:35:00   1147   0

Поле нерівного бою або навіщо обласному депутату Миколі Дячуку паї на Хмельниччині?

Хмельниччина останнім часом перетворила на справжнє поле бою між селянами і місцевим бізнесом. Останні не шкодуючи сил, користуючись безвихідним становищем селян, забивають їх у глухий кут. А селяни продовжують вперто наступати на граблі, підставлені відвертими брехунами, які прикидаються месіями, пропонують золоті гори. Та не все золото, що блищить. 

Готуй сани влітку, а воза – взимку, говориться в українському прислів’ї про добрих господарів. Але то про добрих і турботливих господарів, які дбають про свою землю і господарство, живність, а особливо про помічників, як про своє власне обійстя чи про себе самого. Чого не скажеш про такого собі псевдо аграрного газду – депутата Хмельницької обласної ради – МиколуДячука, який правдами і неправдами взявся орендувати (читаємо – скуповувати) у селян земельні паї, обіцяючи за оренду небачені умови та захмарні відсотки, які, власне, і ваблять власників паїв – заробити хоч якусь копійчину на старості. 

Як кинута кістка голодній собаці, подільський аграрій пішов непростим, але привабливим шляхом. Тут тобі і додаткові бонуси, і безкоштовна юридична допомога, і все це в чаруючих статтях у ЗМІ про 14-річний досвід роботи у сфері сільського господарства. З землею його пов’язувала багаторічна робота в агрохолдингу «Сварог», з яким він зараз судиться за кошти, які ніби-то позичив та не віддав... От і депутат. Навіщо цей парад небаченої щедрості для селян, але як сам ще називає – конкурентоспроможності. Стає зрозуміло звідки кошти на цей атракціон… 

Що ж, залишивши риторику, йдемо до реєстрів, не копаючи глибоко, читаємо, що Дячукова ФГ «Подільських аграрій 2014» вже збанкрутилась і наразі перебуває в стані припинення. Тут платник податків має 53 126 грн податкового боргу, а ще 1 378 812,97 грн. заборгованості перед кредиторами… А чи ТОВ «Агрофірма «Подільський аграрій», – не її сестра-близнюк, яку спеціально зареєстрували, розвивають, а потім зіллють як і попередню? Риторично. 

Лишається запитання, і тут же і відповідь – то з якими повноваженнями ця фірма, яка складається фактично із кількох працівників збирається обслуговувати людські паї, як декларується масштабах всього Шепетівського та Красилівського районів. Так чим же зумовлена така жага обласного депутата до клаптиків землі, власниками яких часто є пенсіонери, які і тями не тямлять у всіх юридичних можливих і неможливих «сюрпризах». Однак, фірма – не профан, самі заявляють: «хоч колектив маленький, зате досвідчений». 

До слова, в самого Дячука, задекларовано 6 земельних ділянок, як для дрібного фермера, в якого є власна агрофірма, – обробляй досхочу! А, ні. Депутат входить і в обласну конкурсну комісію, що з питань надання часткової компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання (включаючи приватний сектор). Хоче собі купити нового тракторця за наші з вами кошти? А для чого обласному депутату ТОВ «Охоронна Фірма «Легіон-1» та ТОВ «Охоронна Фірма «Легіон-2»? Хлопці в спортивках… Невже про рейдерство подумує? Далекоглядно. 

Заперечити складно, досвіду замилювати людям очі не бракує. Чого лише коштує той факт, що, власне, сам засновник – людина, яка купила диплом?! Дивно? Чому ж. Навіщо протирати штани? Гроші рахувати, судячи з усього, досвіду не бракує. Як і щось експертно коментувати на безмежних просторах мережі інтернет. 

Щоб всіляко замилити очі, ця фірма пропонує надавати юридичні послуги і консультації,  і супровід тим, хто хоче в буквальному розумінні віддати паї. Певно, юристи їхні такі зайняті роботою, що навіть на своїх платформах, немає часу відповісти на прості запитання потенційним «клієнтам». То може не лише часу, а й компетенції. А може їх просто не існує, цих юристів. Та що там юристів. Схоже, що крім фото офісу, канцелярії і робочих столів нічого й показувати. В профіль і анфас – з усіх боків папери. А ні тобі техніки, якою господар збирається обробляти людські паї, ні спеціалістів – не чути і не видно. 

А вони мають не те, щоб працювати, якщо вірити їхнім гаслам, то з такими умовами – купатися як вареник в маслі. Читаючи про «процвітаючу» фірму та солодко описані умови праці, інакше й бути не може? Не повірите – може! На словах процвітаюча фірма шукає механізатора, а свою, нібито, єдину одиницю техніки, якщо вірити написаному, готові здавати в оренду. Як то кажуть – ні людей, ні машин. Здогадалися? – Правильно. Ніхто ці землі обробляти і не збирається. Ця оренда паїв – це лише спосіб заробити на бідних селянах, не забруднивши своїх рук, перепродавши його іншим і наживись на наших з вами долях. 

Але ніхто у цих людей не запитав, чи готові вони віддати свої паї задля того, аби ради власної наживи пару горе-бізнесменів аграрників продовжували далі їх перепродувати далі. Виходячи із наведених фактів, це, власне і збирається робити обласний депутат Дячук і Ко. 

Звісно, так само нічого не запитували у тисяч ошуканих селян Житомирщини і Хмельниччини, коли завдяки «злагодженій» роботі знову ж таки Миколи Дячука разом із ще одним депутатом Хмельницької обласної ради Андрієм Гордійчуком, ще тим корупціонером, затягнули людей у «молочну» кабалу. Селяни купилися на обіцянки про гарний заробіток і стали членами Першого національного аграрного кооперативу, бо там пропонували найвищу в регіоні ціну за молоко. 

Люди здавали молоко, сподіваючись на гарний прибуток, і, звісно, на чесність, а натомість отримали лише пусті відра, чи ба уже цілі цистерни. Цифра вражає – 23 млн грн. боргу перед довірливими селянами, спочатку були обіцянками, а тепер взагалі – і я – не я, і корова – не моя. Офіс зачинено, фірма змінила власника, а на дзвінки ніхто не відповідає. 

Бідні знову нагодували багатих? І їм за це знову – нічого? Обласним депутатам все можна? 

Якщо в нашій країні, дуже важко довести своє право опісля, то хоча б «до» потрібно зробити все можливе, аби не потрапити до рук таких шахраїв чи брехунів, які воліють збагачуватися, не соромлячись брати у бідних і старих. 

Погодьтеся, набагато легше заздалегідь розібратися, чим потім бігати і шукати справедливості. Тож варто задуматися, чи варто свій клаптик, зароблений тяжкою працею, землі, віддати людині, що зібрав кілька паїв, які фактично немає ані чим обробити, ані чим розплатитися з людьми восени 2019. 

Багаті звикли бути безкарними.

Автор: Олег Янко

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте