У КСУ розповіли про незаконних радників голови суду

13 мая 2019 г., 20:30:00   744   0

У КСУ розповіли про незаконних радників голови суду

У Конституційному суді України підтвердили, що голова суду Станіслав Шевчук протизаконно призначав собі радників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила громадська організація “Національний інтерес України”, – передає УНН.

“Національний інтерес України” отримав відповідь від Конституційного Суду України на запит про законність призначень Головою КСУ Шевчуком позаштатних радників. У відповіді КСУ чітко і безапеляційно зазначено, що Законом України “Про Конституційний Суд України” такої посади, як “позаштатний радник Голови КСУ” – не передбачено, а, відповідно, призначення таких радників – протизаконне.

Отже, виходить, що, незважаючи на Закон і чітко розуміючи протиправність своїх дій, Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук протизаконно затвердив

“Положення про позаштатних радників Голови КСУ” від 3 жовтня 2018 року і призначив в КСУ 5 осіб, що знаходилися на посадах всупереч чинному законодавству” , – йдеться в повідомленні. За даними громадських діячів, позаштатні радники мали посвідчення і електронний ключ-доступ в приміщення Суду, доступ до внутрішньої документації, проводили аналітику, збір і аналіз інформації про діяльність Суду, користувалися матеріально-технічною базою Суду, брали участь в заходах КСУ і взаємодіяли з структурними підрозділами за дорученням Голови. “Одним з таких радників був, наближений до Віктора Медведчука, колишній розвідник Олег Синянський”, – повідомили в громадській організації. Нагадаємо, Шевчук обраний головою КСУ 21 лютого 2018 року. У березні цього року судді КСУ зажадали його відставки через грубі проступки і порушення законодавства.

Додамо, що в квітні був опублікований висновок Комісії з питань регламенту та етики КСУ, в якому зазначено, що підстави для звільнення Шевчука з посади голови суду є. Також, журналісти повідомили, що спеціальне пленарне засідання КСУ, де буде вирішуватися відставка Шевчука, заплановано на 14 травня.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте