Закон про мову виглядає стандартно на тлі законів інших держав, – Клімкін

18 мая 2019 г., 20:24:00   1285   0

Закон про мову виглядає стандартно на тлі законів інших держав, – Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що прийнятий нещодавно закон про мову “виглядає цілком стандартно” на тлі аналогічних законів демократичних держав.

Про це він написав у суботу в Facebook, коментуючи звернення Росії до Радбезу ООН через ухвалення Україною закону про мову.

“Слід розуміти (і тут я хочу привернути увагу передусім зарубіжних політиків та аналітиків), що з точки зору міжнародної практики не відбулося абсолютно нічого екстраординарного.

Українська мова не отримала жодних особливих прав і привілеїв, які б могли викликати бодай найменші підозри щодо недемократичності чи шовінізму”, – наголосив Клімкін. За його словами, ухвалення цього закону вже давно вимагала українська Конституція. “Такі закони давно існують у багатьох демократичних державах і наш на їхньому тлі виглядає цілком стандартно, адже він забезпечує українській мові такі ж права та можливості, які має державна мова в будь-якій цивілізований і благополучній країні. І не більше!”, – підкреслив міністр.

Він наголосив, що відродження української мови для України – “це перш за все питання національної безпеки і нашого виживання як народу й держави”. Клімкін додав, що в Україні немає жодних проблем із російською мовою. “В нас проблеми з тими у Росії, хто не хоче бачити незалежної соборної України та української політичної нації”, – зазначив він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте