Чому в жодному разі не можна виймати кліща самостійно

01 июня 2019 г., 19:01:00   948   0

Друзі, кліщ з Голосіївського парку міста Києва, як показав аналіз, виявився інфікованим борреліозом(хвороба Лайма). Чи передалась інфекція дитині можна встановити лише через 2 тижні. Сподіваюсь на краще, звісно.


Тепер важлива інформація для всіх і особливо для тих, хто радив самостійно виймати кліща.


Читайте також: "Кліща на обличчі витягли б. А на нозі – ні". Як столичні лікарі відмовились надати медичну допомогу дитині


В жодному разі НЕ виймайте кліща самостійно. Тому що у вас його ніхто не прийме на аналіз у державну лабораторію (так нам сказали в Охматдиті і в лабораторії на Естонській). Кліща приймають на аналіз за направленням лікаря, який виймав кліща.


По-друге, витягуючи кліща самостійно, ви можете просто пошкодити його і якусь його частинку залишити в тілі людини. Тоді інфікування більш вирогідне і на вас чекатиме опертивне втручання.


Щороку в Україні фіксують близько 1500 осіб з барреліозом після укусу кліща.
Хвороба підступна. Може датися взнаки через рік-два.


Тож, якщо ви виявили на тілі кліща, терміново до лікаря. Кожна година зволікання збільшує вирогідність інфікування. 
Лікар видалить кліща і передасть вам його в маленькій ємкості. Вимагайте направлення на аналіз кліща. Бо аналіз - це річ добровільна. І звертайтесь до інфекціоніста. Той вже пропише терапію та направить на аналіз крові.


Читайте також: Укус клеща – что делать, симптомы и лечение


Ми вже звернулись до інфекціоніста(хороша, фахова лікарка), виконуємо всі рекомендації. Лікар мені сказала, що в період активності кліщів до неї часто приходять дітки після укусів. Інфіковані кліщі у її практиці в Києві траплялись скрізь – у парках, бот.садах. Діти за її досвідом простіше переносять таке інфікування, ніж дорослі.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте