Чому швейцарці не тонуть у смітті?

26 июня 2019 г., 21:32:00   844   0


Швейцарія – країна шоколаду, сиру та годинників, відома горами та природою і знаходиться на 16-ому місці у списку екологічно чистих країн. Проте так було не завжди...


У вісімдесятих маленька країна декількох кантонів (по-нашому області) знаходилась під екологічною загрозою – озера, якими славиться Швейцарія, були забруднені, у лісах валялось сміття та у повітря виділялась надмірна кількість CO2. Про це пише Уляна Перескоцька спеціально для УП. Життя.


Тоді й була прийнята низка законопроектів щодо сортування відходів і виробництва енергії через спалювання та компостування сміття.


Зараз Швейцарія зарекомендувала себе як чемпіон у цій справі. Вона сходить в трійку європейських країн за кількістю продукованого сміття на душу населення (більше ніж 700 кг щорічно) і є першою у вмілій його утилізації. Всі відходи домогосподарств спалюються або переробляються. На сміттєзвалища потрапляє 0%. 


На прикладі окремої сім’ї я хочу описати як створювати чемпіонську країну. Шість місяців тому відбувся мій переїзд до Лозанни і моя свідомість просто вибухнула від усіх швейцарських правил, дотримання та виконання законів різних кантонів і звичайно ж штрафів. 


Читайте також: Як вирішити проблему зі сміттям в Україні?


У воді, в повітрі, у нашому організмі: що таке мікропластик та чим це нам загрожує


Також, наприклад пилосос, можна віднести у спеціальне місце де його розберуть на частинки і будьте певні відправлять на "правильну" утилізацію.


Звичайно всі ми не без гріха і бувають довгі вихідні, коли не встигають спорожнювати контейнери як ось ці приміром. 


У Швейцарії існує проблема вихідних


Це великі центри з утилізації сміття не справляються, але влада проблему вихідних знає і вже запустила успішні пілотні проекти маленьких центрів утилізації прямо у парку чи на вокзалах.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте