Зеленський вважає своєю заслугою скасування “Роттердам +”, хоча це зробили у ВР за 2 роки до його президентства

18 июля 2019 г., 11:16:00   1698   0

Зеленський вважає своєю заслугою скасування “Роттердам +”, хоча це зробили у ВР за 2 роки до його президентства

Президент Володимир Зеленський вважає своєю заслугою скасування формули розрахунку вартості енергетичного вугілля “Роттердам+”.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю, опублікованому на YouTube-каналі “Зе!Президент”. “Зустрілися з Ахметовим, поставили умову, що ми скасуємо Роттердам+ і ми його скасували”, – сказав Зеленський. Він також додав, що його команда має намір запропонувати Рінату Ахметову великий інвестиційний проект, щоб він вкладав кошти в медицину (на додачу до вже куплених 200 машин швидкої допомоги) та в інфраструктуру Донбасу.

“Це нормальний формат роботи з олігархами. Вони мають багато грошей інвестувати в Україну, грошей, які вони різними шляхами заробили, але на яких немає криміналу. Тому що якщо є кримінал, то будемо саджати”, – сказав Зеленський. Він також додав, що олігархам більше не вийти зберігати монопольне становище на своїх ринках. “І будуть нові правила. Всі мають платити податки.

І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось їм доведеться відмовлятися. Вони всі вже про це знають”, – зазначив Президент. З 1 травня 2016 року в Україні діяла затверджена НКРЕКП методика розрахунку прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) електроенергії з прив’язкою до ціни вугілля в тарифі ТЕС до індексу API2 (більш відома як формула “Роттердам+”).

Згідно з цією методикою, ціна вугілля розраховується на основі індексів в портах Амстердама, Роттердама і Антверпена і до цього додається вартість транспортування вугілля з цих портів в Україну. Водночас більшість вугілля, що споживається на вітчизняних ТЕЦ, видобуто в Україні. Ця формула перестала діяти з набранням чинності закону про ринок електроенергії з 1 липня. Верховна Рада ухвалила цей закон у квітні 2017 року.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте