Міноборони РФ показало на виставці про Сирію касетні бомби, використання яких заперечувало

26 июля 2019 г., 22:52:00   1297   0

Міноборони РФ показало на виставці про Сирію касетні бомби, використання яких заперечувало

На виставці у військово-патріотичному парку «Патріот», яка присвячена конфлікту в Сирії, Міноборони Російської Федерації представило касетні бомби, заборонені міжнародними конвенціями.

Про це повідомляє дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT), представники якої відвідали виставку.

За їхніми словами, павільйон із макетами касетних бомб РБК-500 АТ-2, 5РТ і РБК-500 ШОАБ-0,5 називається «Експозиція озброєння і військової техніки, які застосовуються в ході ведення військових дій у Сирійській Арабській Республіці». 

Дослідники заявили, що наявність бомбових касет в експозиції доводить, що їх використовує російська авіація, яка базується на сирійській авіабазі Хмеймім. Про це CIT писав ще в 2016 році, однак тоді в Міноборони цю інформацію заперечили.

Касетні боєприпаси — контейнери, що вибухають у повітрі. При цьому бомба розкидає інші, більш дрібні боєприпаси, перетворюючи уражену площу в мінне поле. Це може привести до загибелі цивільного населення.

Дослідники підкреслили, що Росія не підписувала конвенцію щодо касетних боєприпасів, але є учасником Четвертої Женевської Конвенції. Згідно з документом, не вибіркові напади, які можуть привести до загибелі мирного населення, заборонені.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте