Політолог: Призначення прем’єр-міністра – яскравий маркер того, хто визначатиме політику команди Зеленського

29 июля 2019 г., 23:48:00   1458   0

Політолог: Призначення прем’єр-міністра – яскравий маркер того, хто визначатиме політику команди Зеленського


Призначення прем’єр-міністра – яскравий маркер того, хто керує та хто визначатиме політику команди Зеленського. По-перше, все залежить від принципу, що лежить в основі призначення. Мова про політичного (партійного, свого) голову уряду чи про технічного позаполітичного професіонала. У першому випадку урядом можуть керувати з Офісу президента (Зеленський, Богдан), а в другому зовнішні куратори чи кредитори (МВФ, «сили Сороса» та інші). Ризики вульгарного зовнішнього управління через борги «попередників» залишаються.


Читайте також: Монобільшість в парламенті: як так сталося і що очікувати? 


По-друге, мова про політичну приналежність (залежність) тих чи інших кандидатур. Ми вже бачили «зовнішньо вкинутий» перелік від Atlantic Council в якому є і функціонери часів Порошенка, що не залишили посади (Коболєв, Вітренко), і що залишили посади (Данилюк, Абромавичус, Рашкован). Деякі з них предметно вважаються винними і в «темних справах» у енергетичному секторі (Коболєв, Вітренко, що вже між собою відкрито конкурують) і в «очищенні банківської системи» (Рашкован разом з партнером Гонтарєвою). Ледь не усіх цих 5 кандидатур деякі асоціюють з «силами Сороса» і вважають «побажанням Заходу». При тому про яку частину «великого Заходу» не уточнюється. В якості альтернативи висувають кандидатури Гончарука та Устенка, що деякі також асоціюють з «Соросом» та «Голосом». Деякі говорять про Богдана, хоч той і більший вплив має «біля вуха президента». Згадується прізвище Палиці, що прямо пов'язаний з Коломойським. І прізвище Саакашвілі в якості «інструменту прориву». Боротьба триває як всередині, так і ззовні. Не усі прізвища озвучені. Нас «штовхають» між різними формами залежності.


Читайте також: 10-й тиждень дипломатії Зеленського: підсумки


P.S. Переділ посад триває. Кандидатури на заміну Парубію, Луценку, Супрун та Гриневич фігурують у ЗМІ. Та найцікавіше поки інше: потенційне перепризначення з міністра МВС на міністра оборони Авакова.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте