У Киргизстані звільнили заступника глави МВС, який умовив екс-президента Атамбаєва здатися силовикам

13 августа 2019 г., 23:49:00   1065   0

У Киргизстані звільнили заступника глави МВС, який умовив екс-президента Атамбаєва здатися силовикам

Прем’єр-міністр Киргизстану Мухаммедкалий Абилгазієв відправив у відставку заступника глави Міністерства внутрішніх справ республіки Курсана Асанова, який брав участь у спецоперації з затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва і вів із ним переговори.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу відомства. Асанова звільнили у зв’язку з втратою довіри і недотриманням інтересів правоохоронних органів. Рішення прийнято за підсумками службового розслідування.

Нагадаємо, 7 серпня у селищі Кой-Таш у Киргизстані спецназ штурмував резиденцію колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, якого звинувачують у корупції та інших злочинах; екс-президенту загрожує довічне ув’язнення. Згодом прихильники екс-глави держави відбили резиденцію і звільнили Атамбаєва.

Під час спецоперації із затримання екс-президента Киргизстану постраждали понад півсотні людей, один з поранених помер. Спецназ Державного комітету нацбезпеки не зміг затримати колишнього президента в його резиденції. Алмазбек Атамбаєв зізнався, що стріляв у силовиків під час штурму його резиденції. Після невдалої спроби затримання та сутичок, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков терміново повернувся з відпустки та скликав позачергове засідання Ради безпеки країни. 8 серпня силовики почали новий штурм резиденції колишнього президента Киргизстану. Силовики застосували сльозогінний газ та шумові гранати.

Міліція оточила резиденцію, ворота вибили броньованою машиною. Також для спецоперації задіяли водомети. Це сталося після того, як прихильники екс-президента відпустили шістьох силовиків, які були в заручниках. Внаслідок спецоперації Азамбека Атамбаєва затримали. У його будинку виявили 11 одиниць вогнепальної зброї. 9 серпня екс-президента Киргизстану Атамбаєва помістили у СІЗО на час слідства. 13 серпня Азамбека Атамбаєва звинуватили в підготовці держперевороту.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте