Мукачівське кафе сплатить 242 000 грн штрафу за нелегальне використання музики Дженіфер Лопес, Ріани та Шакіри

28 августа 2019 г., 23:33:00   1069   0

Мукачівське кафе сплатить 242 000 грн штрафу за нелегальне використання музики Дженіфер Лопес, Ріани та Шакіри

Суд встановив, що музика у кафе використовувалася неправомірно, тобто без отримання дозволу та сплати роялті.

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позов про стягнення 242 046 гривень компенсації за порушення майнових авторських прав у мукачівському кафе.

Позов до суду було подано Організацією колективного управління авторськими та суміжними правами (ОКУАСП, партнерська організація УЛАСП) в інтересах приватного підприємства «Світова музика». 

Підставою для подання позову стало проведення контрольного прослуховування у приміщенні кафе в липні 2016 року. Тоді представником ОКУАСП було зафіксовано використання у закладі пісень «Papi» у виконанні Дженніфер Лопес, «If It Ain’t Love» у виконанні Джейсона Деруло та «Can’t Remember To Forget You» у виконанні Шакіри та Ріанни.

В ході розгляду справи відповідач, не надав доказів правомірності використання зафіксованих музичних творів. Тому суд констатував, що використання музичних творів у закладі відбувалося без дозволу відповідного правовласника та без сплати авторської винагороди.

Cуд задовольнив вимогу позивача стягнути компенсацію у розмірі 42 мінімальні заробітні плати (80 682 грн.) за кожне порушення, загалом -242 046 грн. При цьому в матеріалах справи зазначається, що коефіцієнт 42, застосований позивачем, знаходиться в нижній частині шкали допустимої компенсації (від 10 до 50 000 мінімальних заробітних плат, пункт «г» частини другої статті 52 Закону України «Про авторське право і суміжні права»).

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте