Двоє депутатів від “Слуги народу” мають скласти мандат, – меморандум партії

11 сентября 2019 г., 21:32:00   1318   0

Двоє депутатів від “Слуги народу” мають скласти мандат, – меморандум партії

Народний депутат від партії “Слуга народу” Сергій Литвиненко та ще один його колега мають скласти депутатський мандат, відповідно до умов меморандуму, який вони підписали спільно зі своїми колегами. 

Факт кнопкодавства мав місце 3 вересня о 17:52, під час голосування за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду.

Порушником виявився нардеп від “Слуги народу”, мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого “слугу”-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). 

Фраза “ймовірніше за все” означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата.

 

Того ж дня, 3 вересня, вже після кнопкодавства Литвиненко опублікував допис на своїй сторінці у Facebook, у якому наголосив, що “Слуга народу” запровадить позбавлення нардепа мандата за кнопкодавство.

А поки парламент розглядатиме можливість запровадження такої ініціативи, двоє народних обранців від “Слуги народу” вже мають скласти мандат за порушення регламенту Верховної Ради та Меморандуму, який підписував кожен народний обранець партії президента.

 

Фото документу з особистим підписом Олександра Скічка опублікував екс-нардеп Владислав Голуб.

Відповідно до 3 пункту Меморандуму, депутат від “Слуги народу” зобов’язаний голосувати лише особисто і не передавати свою картку нікому з колег. Пункт 7 цього ж документу зобов’язує народних обранців добровільно складати мандат у разі порушення його норм.

Враховуючи це, як мінімум двоє нардепів президентської партії мають відмовитися від свого мандату. А чи дотримаються вони даної керівництву “Слуги народу” та українському народу обіцянки – питання відкрите.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте