У школах Кропивницького діти досі вивчають російську мову як окремий предмет, батьки готуються до протестів

15 сентября 2019 г., 19:51:00   1670   0

У школах Кропивницького діти досі вивчають російську мову як окремий предмет, батьки готуються до протестів

У школах Кропивницького у шкільній програмі досі фігурує російська мова, яку діти вивчають як окремий предмет, незважаючи на ухвалений Закон про мову.

Хоча батьки обурюються і вже декілька років виступають проти уроків російської, досі нічого не змінилося.

“Діти і так завантажені навчанням, домашніми завданнями, а у нас ще й російська мова йде як повноцінний урок. Ми неодноразово зверталися до нашої директорки, але все марно. Та запевняла, що це друга іноземна мова і вона необхідна дітям”, – розповіла мати дитини, що навчається у школі №16 Кропивницького, де вже шість років діти вивчають російську. Не скасували її і цьогоріч, навіть незважаючи на ухвалений Закон про мову.

“Діти і так завантажені навчанням, домашніми завданнями, а у нас ще й російська мова йде як повноцінний урок. Ми неодноразово зверталися до нашої директорки, але все марно. Та запевняла, що це друга іноземна мова і вона необхідна дітям”, – розповіла одна з мам.

“Насправді в шкільній програмі другою іноземною мовою можуть бути німецька, французька, англійська або іспанська. А ось російська у нас є мовою меншин і вивчати його можна, але тільки факультативно”, – говорить керівниця ГО “Батьківська рада Кропивницького” Євгена Захарченко. В управлінні освіти Кропивницького запевнили, що вже провели бесіду з керівництвом цієї школи і пообіцяли, що російську мову все-таки скасують, вона буде лише факультативом.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте