Туреччина погодилася на пропозицію США призупинити операцію на півночі Сирії

17 октября 2019 г., 22:54:00   1087   0

Туреччина погодилася на пропозицію США призупинити операцію на півночі Сирії

Влада Туреччини погодилась на пропозицію Сполучених Штатів призупинити військову операцію на півночі Сирії. Про це повідомив віце-президент США Майк Пенс після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, — передає Громадське.

За словами Пенса, Анкара погодилась припинити вогонь, поки курдські сили покинуть район на півночі Сирії, у якому Туреччина хоче зробити так звану зону безпеки.

Турецькі сили призупинять усі операції на 120 годин, а США сприятимуть «впорядкованому виводу» курдських сил. Також США та Туреччина домовилися обопільно забезпечувати мир у цьому прикордонному районі Сирії, ґрунтуючись на міжнародному праві.

«Я щойно говорив з президентом Трампом. І знаю, що президент дуже вдячний за готовність президента Ердогана зробити крок назустріч і запровадити цей режим припинення вогню, й дати можливість мирного вирішення цього конфлікту», — сказав Пенс.

Він додав, що переговори тривали понад 5 годин. Сам Трамп уже прокоментував цю домовленість, заявивши, що вона врятувала «мільйони життів».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте