П`ять способів дати відсіч новій паспортній ініціативі РФ

21 октября 2019 г., 22:18:00   1503   0

"руского міра", ніж російськомовність. І повірте: це тяжіння – проблема не лише російськомовного, але й українськомовного населення, особливо на північному сході. Тому тут питання більше у здатності адекватний інформаційних відповідей. Та і млява реакція Заходу говорить лише одне – формально для агресії може бути використана будь-яка підстава, було б бажання її здійснити та гроші на підтримку окупації.


Читайте також: Портников пояснив, як Зеленський може перемогти Путіна в паспортній війні. ВІДЕО


2) Спрощення процедури призведе до величезної кількості подань із боку українців на російське громадянство. Теж міф, бо навіть в умовах спрощення подання документів для жителів ОРДЛО за півроку (із квітня) за офіційними даними подали заявки 60 тис. А отримали російське "громадянство" (офіційно) – 15 тис. Це – менше 0,5% населення, що перебуває в окупації. І знову ж таки – це лише офіційні дані, які завжди були завищені. При тому, що фанатів "руского міра" в ОРДЛО нараховується близько 25%.


Ба більше – сьогодні існують безліч програм (зокрема й повернення співвітчизників, простіша процедура для тих, хто був громадянами РФ, спрощена процедура для ОРДЛО), і тут іще одна.


Найімовірніше Росія спрощує процедуру із двох причин. Перша – це залучити до свого громадянства якомога більше представників слов’янських націй, бо число етнічних росіян у РФ знижується. І це на тлі демографічного зростання всього населення (за рахунок татар і кавказьких народів).


Друга, важливіша в сьогоднішньому дискурсі: це рішення – тиск на Україну (зараз не братиму білоруський напрямок, але там ситуація схожа). Після того, як ми висунули свої сім вимог на минулій зустрічі в Мінську, варто було очікувати відповідь РФ. Й ось вона прийшла.


І третя – сприяти відтоку мозків із Білорусі й України – бо самі заяви про спрощення процедури (які не завжли є спрощенням) – це як реклама російського громадянства.


Читайте також: "Один народ": українці тепер "російськомовні"


Для новачків у міжнародній політиці (а ми так і не стали архонтами), так само як і для новачків у боксі, найкраща тактика – це зрозуміти слабкі місця противника і бити по них.


Перший і улюблений для наших крайніх націоналістів спосіб – це санітарна очистка українського суспільства. Ну не поїдуть у Росію патріоти.


Другий: спрощення отримання російського громадянства – це шанс для того, щоб у російське громадянство штучно випихувати асоціальні елементи, створивши для них відповідно умови, від яких вони не зможуть відмовитись, і чисті біографії.


Третє – це шлях для засилання у РФ українських розвідників та диверсантів. Четверте – спрощення процедури для українців – це засіб для погіршення стосунків РФ із тими етносами, які давно вимагають російського громадянства – абхазів і "південних осетин".


І п’яте – улюблене – це формування внутрішнього дискурсу всередині Росії – чому за спрощеною процедурою проходять лише слов’янські народи? Чому неросійські етноси є другорядними для Кремля?


Єдина проблема, що для того, щоб виграти, треба навчитись грати в довгу. А це нам за 28 років незалежності рідко вдавалося.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте