Священників ПЦУ на окупованому Донбасі внесли до “розстрільних списків”, – Епіфаній

26 октября 2019 г., 20:43:00   1697   0

Священників ПЦУ на окупованому Донбасі внесли до “розстрільних списків”, – Епіфаній

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей священнослужителі ПЦУ були змушені покинути територію, бо свого часу були внесені у “розстрільні списки”.

Про це розповів Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній, – передає “Релігійна правда“.

“На окупованій території (Донецької і Луганської областей – ред.) ще більш складна ситуація, бо там не дозволено навіть офіційно звершувати богослужіння. І наші священнослужителі були змушені покинути цю територію, бо вони були свого часу внесені навіть у розстрільні списки. Нещодавно був такий прецедент, коли наш священнослужитель помер при переході лінії розмежування – у нього не витримало здоров’я, і він упокоївся прямо там, на тому місці”, – зазначив Предстоятель. 

Що стосується Криму, там відкрито намагаються забрати приміщення Кафедрального собору і єпархіального управління. “Я особисто спілкуюся з Владикою Климентом, Архієпископом Кримським. Учора він повідомив, що прийшли нові судові рішення, і до 11 листопада він повинен залишити та передати приміщення. Крім того, подібні спроби відбуваються в Сімферополі, в інших містах окупованого півострова, де наші громади звершують богослужіння”, – сказав Епіфаній.

За словами Митрополита, утиски стосуються не тільки священників, але й вірян. “Це стосується і наших вірних – їм перешкоджають, не дозволяють, і вони змушені звершувати богослужіння підпільно або взагалі не збираються громадою у святкові дні”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте