Зеленський у Золотому назвав добровольців «групою озброєних осіб»

26 октября 2019 г., 20:19:00   1256   0

Зеленський у Золотому назвав добровольців «групою озброєних осіб»

Bолодимир Зеленський, який сьогодні відвідав Золоте на лінії розмежування, назвав добровольців і ветеранів, які осіли у населенному пункті, «групою озброєних осіб».

«Від місцевих дізнався, що на околиці у приватному будинку оселилася група озброєних людей. Мешканці Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними. Проте готовий і далі говорити та шукати порозуміння. Але самими лише розмовами війни не закінчити», – написав президент на своїй сторінці у Facebook.

Зеленський зазначив, що мешканці Золотого прагнуть миру та готові до розведення, тоді як ветерани та добровольці вважають це капітуляцією. 

«Мені важливо було почути українців, які чекають миру. Це для мене головне. Ми маємо шукати шляхи та працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною – наголошую на цьому. Капітуляції не буде в жодному разі. Це я кажу як Президент і Верховний Головнокомандувач. Впевнений, у нас все вийде і Україна знову буде єдиною», – запевнив президент. 

У свою чергу, в штабі ООС заявили, що добровольці зі зброєю перебувають у Золотому нелегально.

«У поширеному сьогодні в соціальних мережах відео Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи у населеному пункті Золоте Луганської області, поспілкувався з людьми у військовій формі. Ці люди перебували у приватному будинку і представилися добровольцями. Однак вони не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних Сил України, уповноважених перебувати та діяти у районі проведення операції Об‘єднаних Сил. Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», більше знаним як Закон про операцію Об‘єднаних Сил, чітко визначаються категорії, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю. Люди, які спілкувалися з Президентом, не належать до жодної з таких категорій, а відтак перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи вказаний Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський приїхав до добровольців у населений пункт Золоте на Луганщині, де вони облаштували так званий останній блок-пост.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте