У Дніпрі міська влада саботує декомунізацію. Активісти готові йти в поліцію та до суду

20 ноября 2019 г., 17:03:00   1653   0

повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на керівника громадської організації "Світанок" Вадима Позднякова


Мова йде про пам’ятний знак на фасаді готелю "Асторія", що на центральному проспекті Дмитра Яворницького. На дошці – барельєф красноармійця в будьонівці й напис "В 1918 году в этом здании работал Екатеринославский комитет большевиков и губернский ревком, здесь же проходила запись добровольцев в Красную армию".


Читайте також: "Слуги" образилися через декомунізацію Жукова в Одесі: порівняли сталінського різника з Шевченком і Гоголем


Поздняков вважає, що цей об’єкт відверто пропагує комуністичну ідеологію та підлягає декомунізації. Це підтверджують в Українському інституті національної пам'яті.


Однак із міської ради Дніпра активістам відповіли, що його демонтаж призведе до руйнування "прилеглої частини опорядження фасаду та погіршення поверхні опорної стіни пам’ятки архітектури". У міськраді нагадали, що готель "Асторія"є пам’яткою місцевого значення, тож усі роботи мають відбуватись тільки за письмового дозволу органу виконавчої влади. У відповіді також сказано, що сам барельєф "не несе пропаганди", а лише "відображає одну з віх історії міста".


Читайте також: Парламент приватизували ті, для кого декомунізація така ж катастрофа, як для Путіна розпад СРСР – нардепка


Активісти мають намір звертатись до експертів, відтак, у разі потреби, – й до правоохоронців і суду.


"Загалом, окрім цього об'єкту, є ще декілька, щодо яких ми отримали негативну відповідь. Звертатимемося до Інституту національної пам’яті для початку, якщо не допоможе, то до поліції. Далі – суд", – зазначив Поздняков.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте