Поправка Геруса дозволяє РФ демпінгувати ціни та руйнувати енергетичну галузь України – Білецький

03 декабря 2019 г., 21:14:00   1293   0

Імпорт електроенергії з Росії за заниженими цінами вбиває енергетичну галузь України, тому “поправку Геруса” потрібно терміново відмінити. Про це лідер партії “Національний Корпус” Андрій Білецький заявив у відеоролику, що був опублікований на Youtube-каналі політика 3 грудня, повідомляє From-UA.


Білецький пояснив, що зараз Україна купує російську електроенергію за вартість нижчу, ніж російські споживачі. А це є ознакою демпінгування цін.



"Україна купує у Росії електроенергію по ціні 1 грн 32 коп. – 1 грн 36 коп. за кВт-год. У Москві і в Московській області ціна зараз 1 грн 64 коп. – 1 грн 66 коп. за кВт-год. Це дані з офіційного сайту energybase.ru, і це говорить про прості речі: Росія демпінгує. Нам вона продає електроенергію не за ринковою ціною, а за заниженою: щоб вона була значно нижча за українську. Таким чином РФ вбиває українську енергетику", – пояснив Білецький.


Політик підкреслив, що за таких умов вітчизняна енергетична галузь буде поступово занепадати, скорочувати об'єми виробництва та експорту. Він додав, що до цих наслідків призводить так звана поправка Андрія Геруса до закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії". Завдяки ній стали можливими поставки електроенергії з РФ, нібито через Білорусь. 


"Якщо ми будемо купувати у Росії електроенергію, то ми доб’ємо власну енергетичну галузь – повністю. Нема питань, що Коломойський і Ахметов закладають надмірну маржу і спекулюють на ціні електроенергії для населення. Так регулюйте. Дайте максимальну ціну, яку вони можуть вимагати від населення. Зробіть її справді ринковою. Демпінгування цін з боку РФ стало можливим після так званої поправки Геруса до закону про ринок електроенергії. Зараз ця поправка фактично знищує український ринок електроенергії", – заявив очільник "Національного Корпусу".


Білецький також зазначив, що подібна ситуація назріває у газовій сфері, адже зараз Україна веде переговори з РФ про прямі поставки газу "за вигідною ціною". Політик вважає, що такі процеси можуть призвести до руйнування вітчизняної економіки та повернення до політичної залежності України від Росії.


From-UA нагадує, що ексголова комітету Верховної Ради з питань енергетики Герус пролобіював поправку до закону про ринок енергетики, яка дозволила відкрити імпорт електроенергії з Росії. Поправка була внесена з порушенням регламентних норм, а сам Герус переконував, що імпорт буде здійснюватись з Білорусі. Зараз у ВРУ відбуваються перемовини щодо її скасування.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube


From-UA

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте