Американський письменник та популяризатор науки дізнався, скільки коштує людське тіло

04 декабря 2019 г., 20:08:00   1552   0

Скільки коштує людське тіло


Американський письменник і популяризатор науки Білл Брайсон у своїй книзі "The Body. Guide for Occupants" підрахував, скільки грошей потрібно витратити, щоб "зібрати" людське тіло, інформує НВ.


Вся книга – збірник з різноманітних цікавих фактів – іноді корисних, іноді кумедних, а іноді повністю безглуздих. Одна з глав присвячена ціні людського тіла – а точніше точній сумі грошей, яку потрібно витратити на "матеріали" (тобто хімічні елементи), з яких складається наше тіло.


Читайте також: Дослідники зі США не змогли знайти зразки "чистої" людської крові через надмірну любов суспільства до кави


"Кисень обійшовся б у 27 гривень. Водень – 487 гривень. Вітаємо, ви вже зібрали 71% людського тіла!


Щоб купити 2,6% азоту, з яких складається наше тіло, потрібно лише 1 раз пройтися пішки, а не проїхатися на тролейбусі та заощадити 8 гривень. 12 кілограмів очищеного вуглецю обійдеться в 1?365?487 гривень.


Після цього нам знадобиться 2 кілограми кальцію, фосфору і калію – а це 1?448?690 гривень. Ура, ми вже на 99% зібрали людське тіло!


Читайте також: Науковці створили штучні нервові клітини, в майбутньому їх можна буде використовувати для лікування хвороби Альцгеймера


Залишилося додати мікроскопічні дози ще 52 елементів – заплатимо за них близько 163?000 гривень – і у нас є свій Франкенштейн! Якщо він буде важити близько 70 кілограмів, його тіло обійдеться нам у 2?977?699 гривень".


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте