Нова прем’єрка Фінляндії стане наймолодшою за історію країни

08 декабря 2019 г., 23:21:00   751   0

Нова прем’єрка Фінляндії стане наймолодшою за історію країни

Соціал-демократична партія Фінляндії, яка очолює владну коаліцію в країні, оголосила, що новою очільницею уряду країни стане 34-річна міністерка транспорту Сана Марін.

Вона стане наймолодшою на цій посаді в історії країни. За кандидатуру Марін проголосувала більшість керівництва соціал-демократів.

Іншою претенденткою на прем’єрське крісло була депутатка Анті Ліндман, — передає Громадське.

«Перед нами ще багато роботи для відновлення довіри, — повідомила Марін журналістам одразу після оголошення рішення. — У нас є спільна урядова програма, яка тримає коаліцію вкупі». Попередній прем’єр-міністр Фінляндії Антті Рінне 3 грудня подав президенту країни Саулі Нііністьо заяву про відставку. Уряд Рінне критикували через страйк поштової служби країни, до якого долучилася національна авіакомпанія Finnair. Через це Центристська партія — одна з п’яти партій урядової коаліції в країні — заявила про втрату довіри до прем’єра.

Зауважується, що призначення нового прем’єра у Фінляндії відбувається на тлі головування країни в Раді Європейського Союзу до кінця 2019 року, що може відзначитись на затвердженні бюджету ЄС.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте