Чому українцям так важко отримати візу у США 

11 декабря 2019 г., 23:58:00   1452   0

Віза США


Майже кожному другому українцю відмовляють в отриманні американської візи для тимчасових поїздок B-1/B-2. Така інформація міститься у звіті Державного департаменту за 2019 рік.


Упродовж року візу не видали 45% українців, які зверталися з таким проханням. Це набагато більше, ніж у сусідів України. Більший відсоток відмов мають тільки громадяни Молдови – 58%. Показник у Польщі становить близько 3%. У Росії – понад 15%, у Білорусі – майже 22%. У Словаччині – 12%, у Румунії – понад 9%, пише НВ.


Візи B-1/B-2 видаються іноземним громадянам, які вирушають до США на тимчасове перебування у справах бізнесу – B-1, відпочинку чи лікування – B-2. При цьому видача такої візи не гарантує в'їзду до країни, а дозволяє її власнику прибути до пункту перетину кордону США і звернутися за дозволом на в'їзд. Уже там інспектори міграційної служби визначають, чи може власник візи в'їхати до Сполучених Штатів, а також термін перебування іноземного громадянина в країні.


Читайте також: Что такое золотые паспорта и нужны ли они Украине


З 31 травня Держдеп висунув нову вимогу для отримання візи. До переліку документів додалося посилання на сторінку у соціальних мережах. Заявники можуть зазначити, що не користуються соцмережами. Однак за неправдиву інформацію будуть загрожувати наслідки.


Прив’язка до батьківщини


Американська віза ніколи не була легка в отриманні, але з правильною підготовкою шанси досить високі, розповів у коментарі Радіо НВ менеджер візового агентсва USAfromUA Назар.


За його словами, нині справді великий відсоток відмов, проте все залежить від самої людини та її матеріального становища в країні проживання. Багато відмов через те, що люди не можуть довести візовому офіцеру свою прив’язку до батьківщини.


Крім того, США остерігаються загроз суспільній безпеці, зокрема від терористів та інших небезпечних осіб.


"Щодо основних документів, які потрібно пред’явити у посольстві, це документи, що підтверджують ваш зв’язок з Україною, дохід, наявність грошових коштів. Ця сума коливається від тисячі доларів і вище. Підтвердження туристичної мети візиту – це банальні документи як квитанції про сплату та видрук форми DS-160", – наголосив менеджер візової агенції.


Прискіпливі вимоги


Якщо подивитися на статистику видачі короткострокових віз США, то стає зрозуміло, що з 2015 року видача йде на спад, сказав у коментарі Радіо НВ комунікаційний менеджер громадської організації Європа без бар'єрів Павло Кравчук.


Читайте також: Виза в США: Топ-5 мифов о заветном пропуске в страну возможностей


До того ж, причина може бути в тому, що в Україні війна і до заявників почали прискіпливіше ставитися. І мабуть, ту грає роль економічна ситуація в Україні. У деяких українців виникиють проблеми при підтвердженні прав власності на нерухомість або належного рівня доходів, щоб бути забезпеченим на час подорожі, зауважив Павло Кравчук.


Він порівняв цю ситуацію з Європейським союзом, яка схожа за структурою проблем, але не за масштабами відмов. Тому ситуацію з візами США він вважає необ'єктивною.


"Універсальна структура візової політики характерна як для США і для ЄС. Але у випадку з США ці вимоги більш прискіпливо втілюються. В останній рік перед запровадженням безвізового режиму з ЄС ми мали відсоток відмов приблизно 3,7%. І навіть Велика Британія і Канада, які дають доволі багато відмов громадянам України, цей відсоток коливався від 12% до максимум 30%", – зазначив Кравчук.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте